Yüzlerce metre yükseklikten düşüyor: Vatandaşın korkulu rüyası oldu

Yüzlerce metre yükseklikten düşüyor: Vatandaşın korkulu rüyası oldu

6 Şubat felaketinin ardından selin de vurduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde iki felaketin ardından günler geçmesine rağmen dağdan kaya parçaları kopmaya devam ediyor. Yüzlerce metreden koparak düşen kaya parçaları vatandaşları tedirgin ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkım yaşayan Adıyaman'ı geçtiğimiz günlerde sel de vurmuştu. Yaşanan iki afetin etkisi ise Tut ilçesinde devam ediyor. İlçenin kuzeyinde bulunan Hacı Mammet Dağı’ndan hala büyük kaya parçaları koparak ilçe merkezi yönüne düşüyor.

MESİRE ALANI KULLANILAMAZ HALDE

Dağın eteklerinde bulunan Çanakçı Mesire alanı deprem sonrası sel ile sürüklenen kaya ve çamur deryasının altında kaldı. Mesire alanında bulunan oyun alanları, banklar ve diğer alanlarının hepsi kullanılmaz hale geldi.

YÜZLERCE METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞÜYOR

Yaşanan bu iki felaketin ardından günler geçmesine rağmen hala dağdan kaya parçaları kopuyor. Dağdan kopan kaya parçası bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Yüzlerce metre yükseklikten düşerek ilerleyen kaya parçaları bölgede arazisi bulunan vatandaşları tedirgin ediyor.

Vatandaşlar, Tut ilçesinin doğa turizmin merkezi olan Çanakçı bölgesinde gerekli önlemleri alarak bir an önce çalışma yapılmasını, yollarının açılmasını ve baharda misafirlerini ağırlamalarını bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN