Sercan Yıldırım kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Sercan Yıldırım Survivor 2020 kadrosunda

Sercan Yıldırım kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Sercan Yıldırım Survivor 2020 kadrosunda

Gençken ‘en değerli oyuncu’ seçilen, hatta dünya devi Manchester United’ın bile izlediği ve Bursa’da yıldızı parladıktan sonra Galatasaray’ın yolunu tutan Sercan Yıldırım, Survivor 2020 kadrosuna dâhil oldu. Peki Sercan Yıldırım, kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor 2020 kadrosunda Sercan Yıldırım da bulunuyor. Deneyimli isim, Bursaspor, Galatasaray, Sivasspor, Balıkesirspor, Giresunspor, Şanlıurfaspor gibi kulüplerde oynadı. İşte Survivor 2020 yarışmacısı Sercan Yıldırım’ın hayat hikâyesi…

SERCAN YILDIRIM KİMDİR?

5 Nisan 1990’da Bursa'nın Osmangazi ilçesinde doğan Sercan Yıldırım, futbol yaşamına Bursaspor altyapısında başlarken, 2007-2008 sezonunda A takıma yükseldi. 1 yıl sonra da Bursa’da 9 numaralı formayı giyen Sercan Yıldırım, henüz 18 yaşındayken ilk defa A Millî Takım’da yer aldı.

BURSASPOR’UN ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEKİ İLK GOLÜNÜ ATTI

Kasım 2010 yılında dizinden geçirdiği sakatlıktan ötürü neredeyse iki ay sahalardan uzak kalan Sercan Yıldırım, UEFA'nın resmî yayını Champions Dergisi’nde Türk futbolunun umut veren futbolcusu olarak seçildi. UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Rangers’la oynanan maçta gol atarak Bursaspor tarihinde Avrupa’da ilk golünü atma başarısı gösteren Sercan’ın forması, yeşil-beyazlı kulübün müzesine girdi.

GALATASARAY'A TRANSFER OLDU

2011-2012 transfer döneminde 3 milyon avro artı futbolcu Musa Çağıran'a karşılık yeşil-beyazlı kulüpten Galatasaray'a transfer olan Sercan, bir sezon sonra Sivasspor'a kiralık olarak gönderildi.

20-02/06/sercan-yildirimjpgg.jpg

ŞANLIURFASPOR'A GÖNDERİLDİ

Galatasaray’ın kadroda düşünmediği Sercan Yıldırım, PTT 1. Lig ekibi Şanlıurfaspor'a kiralık olarak gönderildi. Ligin son iki haftasında kadroya alınmayan Sercan Yıldırım, 2013-14 devre arası kampında da alacaklarını alamadığından dolayı kulüpten ayrılma kararı aldı. Ardından Galatasaray'a dönmek isteyen Sercan Yıldırım, dönemin teknik direktörü Roberto Mancini’den veto yedi. Ve Sercan, eski kulübü Bursaspor ile görüştü.

2013-2014 sezonunda Bursaspor, onu satın alma opsiyonuyla kiraladı. Ancak orada da Şenol Güneş'in kendisini kadroda düşünmemesi sebebiyle Galatasaray’a geri döndü ve bu defa da Balıkesirspor’a kiralandı. Bu kulüpte çıktığı 31 maçta 8 gol ve 10 asistlik performans gösteren Sercan, Galatasaray'a geri döndü.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KULÜPSÜZ KALDI

2015’te Galatasaray’dan Bursaspor’a kiralanan Sercan, bonservisiyle birlikte Bursa’ya geri döndü. 2017-2018 sezonunun ardından takımdan ayrılan Sercan Yıldırım, yarım sezon kulüpsüz kalmasının ardından 2019’da Giresunspor’a kiralık olarak gitti.

EN DEĞERLİ OYUNCU OLDU

Uluslararası Gençler Turnuvası'nda Bulgaristan, Rusya ve Makedonya'ya karşı yarışan A Millî Takım adına bir gol kaydeden Sercan Yıldırım, 17 yaş altı Millî Takımı kadrosuna girmişti. Şubat 2006 yılında Türkiye 16 yaş altı millî takım ile Portekiz'de bir turnuvaya dâhil olan Sercan Yıldırım, turnuvanın ilk iki maçında Macaristan ve Avusturya’ya toplamda 5 gol kaydetmesini bildi.

Son maçta Portekiz'i boş geçen Sercan Yıldırım, "en değerli oyuncu" unvanına sahip oldu. Londra'daki özel bir organizasyonun arkasından dünya devi Manchester United tarafından izlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN