Son dakika! AK Parti'de Binali Yıldırım sürprizi

Son dakika! AK Parti'de Binali Yıldırım sürprizi

Son dakika haberi... 75 kişilik MKYK'ya yeni giren isimler arasında eski Meclis Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yer alması dikkat çekti. Yıldırım’ın tüzük değişikliği ile 2’ye çıkacak genel başkanvekilliği koltuğuna getirilmesi bekleniyor.

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yapılan tüzük değişikliğiyle Genel Başkanvekilliği 2'ye, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üye sayısı 75'e çıkarıldı.

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonunca hazırlanan parti tüzüğünün bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifi kabul edilerek yürürlüğe girdi. Tüzüğün MKYK'nın Oluşumu ve Çalışma Esasları başlıklı 73. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 50 sayısı 75, 25 sayısı 35 olarak değiştirildi. Böylece MKYK asıl üye sayısı 75'e, yedek üye sayısı 35'e çıkarıldı.

Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yer alması dikkat çekti. Yıldırım’ın tüzük değişikliği ile 2’ye çıkacak genel başkanvekilliği koltuğuna getirilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN