Son dakika... Başakşehir şampiyon oldu

Son dakika... Başakşehir şampiyon oldu

Medipol Başakşehir, Süper Lig'de Trabzonspor'un İttifak Holding Konyaspor'a 4-3 yenilmesiyle bitime bir hafta kala şampiyon oldu.

Başakşehir, Trabzonspor'un evinde Konyaspor'a 4-3 yenilmesiyle şampiyonluğunu ilan etti. Tarihinde ilk kez şampiyon olan turuncu lacivertliler, tarih yazdı ve ligde zafere ulaşan 6. takım oldu.

Futbolculuk döneminde Galatasaray ile lig şampiyonluğu yaşayan Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu yaşadı.

Bu sonucun ardından puanını 69 yapan Medipol Başakşehir, 2019-20 sezonunu zirvede bitirdi. Tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde eden Başakşehir, Süper Lig'de lig kupasını kazanan 6. takım oldu. Düşme tehlikesi yaşayan Kayserispor ise 32 puanla 16. sırada haftayı tamamladı.Öte yandan karşılaşma, elektrik kesintisi nedeniyle 2 kez durdu.

OKAN BURUK TARİHE GEÇTİ

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, hem futbolcu hem de teknik adam olarak Süper Lig’de şampiyon olan 5. isim oldu.

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Medipol Başakşehir’de Teknik Direktör Okan Buruk adını lig tarihine yazdırdı. 46 yaşındaki hoca, futbolculuk döneminde de Galatasaray ile şampiyonluğa ulaşmıştı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ BİLETİ CEPTE

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi biletini de cebine koydu. Turuncu-lacivertliler, lig şampiyonu olarak gelecek sezon bu kulvarda gruplardan itibaren yerini alacak. Daha önce Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde mücadele eden İstanbul ekibi, ilk kez gruplarda yer alacak.

Başakşehir, bu sezon Avrupa Ligi’nde son 16 Turu’na kadar yükseldi. Turuncu-lacivertli takım, evinde 1-0 mağlup ettiği Kopenhag’ı rövanş müsabakasında saf dışı bırakırsa çeyrek finale kalacak ve Avrupa’daki başarılarına bir yenisini ekleyecek.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Medipol Başakşehir'i tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında "Spor Toto Süper Lig 2019-20 Cemil Usta sezonu şampiyonu Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nü ve taraftarlarını gönülden tebrik ediyorum. Şampiyon Medipol Başakşehir ile birlikte zorlu geçen sezonda mücadeleleriyle futbolun rekabetçi fakat aynı zamanda birleştirici ruhunu yansıtan tüm takımlarımıza teşekkür ediyor, her birinin başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN