Son dakika! Erdoğan'dan KKTC'ye Kur'an kursu kararı tepkisi

Son dakika! Erdoğan'dan KKTC'ye Kur'an kursu kararı tepkisi

Son dakika haberi... KKTC yargısının Kur'an kursu kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmediği takdirde atacağımız adımlar da bundan sonraki süreçte farklı olacaktır, bunu da bilmeleri gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı için Üsküdar Kısıklı'daki konutundan Kerem Aydınlar Camisi'ne geçti.

Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de eşlik etti.

'KARARDAN DÖNMEZLERSE ATACAĞIMIZ ADIMLAR FARKLI OLUR'

Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Anayasa Mahkemesi'nin Kur'an-ı Kerim eğitim-öğretimiyle ilgili yetki kararını değerlendirdi.

Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi Başkanının yapmış olduğu bu açıklamayı kabul etmemiz mümkün değil. Anayasa Mahkemesi Başkanı, bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmediği takdirde atacağımız adımlar da bundan sonraki süreçte farklı olacaktır, bunu da bilmeleri gerekir" dedi.

KKTC BAŞBAKANINDAN AÇIKLAMA

Tartışmalara ilişkin KKTC Başbakanı Ersan Saner'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Saner yazılı açıklamasında, "Anayasamız açıkça hiç kimsenin bir inancın kitabını ve esaslarını öğrenme ve uygulama hürriyetinden mahrum bırakılamayacağını yazmaktadır. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi kararı ile KKTC'de hafızlık eğitimi kurslarının yasaklanması gibi bir durum söz konusu olamaz" ifadelerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

KKTC'de Anayasa Mahkemesi, Din İşleri Başkanlığının Kur'an-ı Kerim eğitim-öğretimiyle ilgili yetkisine ilişkin itirazı değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi, her türlü eğitimin ancak Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının "gözetiminde ve denetiminde" olması gerektiği yönünde karar verdi. Bu karar, Kur'an kurslarının kapatılacağı şeklinde yorumlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN