Son dakika! Erdoğan'dan Sakarya'daki patlamaya ilişkin ilk açıklama

Son dakika! Erdoğan'dan Sakarya'daki patlamaya ilişkin ilk açıklama

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'daki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan, '189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 ve vefat sayısı da 2" diyerek, her türlü tedbirin alındığını kaydetti.

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde bulunan Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda, henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamada 2 işçi hayatını kaybederken 74 işçi ise yaralandı.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından deprem olduğunu sanan birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlama sonrası fabrikada yangın çıktı.

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hendek'teki patlamanın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, '189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 ve vefat sayısı da 2' diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Sakarya Hendek'te bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Bu patlama neticesinde 189 personel içinde yaralı sayısı 1'i ağır olmak üzere 74, vefat sayısı da 2. Her türlü tedbir şu an itibarıyla alındı. Gerek AFAD gerek UMKE şu anda koruma altına almış durumdalar. Koruma altına aldıkları alanda söndürme çalışmaları havadan helikopterler ve uçak vasıtasıyla devam ediyor. Yangın helikopteri ve uçağı aktif olarak çalışıyor.

Bu arazi 160 dönüm bir arazi 15 bina var. Yerleşim yerlerine de 3 km mesafede. Bu fabrikadaki bütün personelde civarlardaki mahallelerden. Konuyla ilgili şu anda 3 bakanım orada. İş yeri sahipleriyle de görüşme yaptım, kendileri de olay yerinde çalışmaları sürdürüyorlar. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralı kardeşlerimiz de acil şifalar diliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN