Son dakika! İstanbul'da toplu asker uğurlamasına yasak

Son dakika! İstanbul'da toplu asker uğurlamasına yasak

Son dakika haberi... Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Sen orada uğurlama yaparken arkadaşını da zehirliyorsun' diyerek rahatsızlığını dile getirdiği toplu asker uğurlama törenleri, İstanbul'da vakaların yeniden binin üzerine çıkması sonrası tamamen yasaklandı.

İstanbul Valisi Ali Yerllikaya, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklama ile toplu askerlik uğurlamalarının yapılmayacağını duyurdu.

Celp döneminin gelmesiyle birlikte askerlik görevini yapmak üzere birliklerine teslim olacak gençlere ve yakınlarına seslenen Vali Yerlikaya, koronavirüs pandemisi kapsamında alınan tedbirlere ve kurallara uyma çağrısı yaptı. Vali Yerlikaya gençlerle bir de video mesaj paylaştı.

Yerlikaya, “Askere gidecek kıymetli Mehmetçiklerimiz, evlatlarını asker ocağına gönderen değerli ailelerimiz ve arkadaşını vatani göreve uğurlayan sevgili gençler Covid-19 tedbirleri kapsamında toplu asker uğurlaması yapılmayacak. Lütfen kurallara uyalım. Her şey vatan için” paylaşımında bulundu.

KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ

Geçen ay, ​İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından asker uğurlama törenlerine kısıtlama getirilmişti. Asker uğurlamaya yalnızca birinci derece akrabalar katılabileceği, konvoy ve toplu uğurlamanın ise yapılmayacağı açıklanmıştı.

ERDOĞAN RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına rağmen devam eden toplu asker uğurlama törenlerinden duyduğu rahatsızlığı "Asker uğurlamada ortaya çıkan görüntüler rahatsız edici. Bundan böyle İstanbul'da buna izin vermeyeceğiz. Sen orada uğurlama yaparken arkadaşını da zehirliyorsun" sözleriyle ifade etmişti.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı, "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, dün 54 bin 494 test yapıldı, bin 153 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

Son 24 saatte 14 hasta vefat etti, bin 40 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı ise 220 bin 546 oldu.

Toplam test sayısı 5 milyon 81 bin 802, vaka sayısı 237 bin 265, vefat sayısı 5 bin 798 olarak kayıtlara geçti. Ağır hasta sayısı 580, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 8,3 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN