Son dakika! Kastamonu'da mermer ocağında patlama

Son dakika! Kastamonu'da mermer ocağında patlama

Kastamonu'nun Ağlı ilçesindeki mermer ocağında, yamaçtan kopan kaya ve mermer parçalarının üzerine düştüğü iş makinesindeki iki işçi Recep Kayan ve Cemal Aysan yaşamını yitirdi. Sabah saatlerinde de 1 Mayıs kutlamaları için Kahramanmaraş'tan yola çıkan ve işçileri taşıyan otobüs devrilmiş, feci kazada 5 kişi can vermişti.

Kastamonu'nun Ağlı ilçesindeki mermer ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Turnacık köyünde özel bir firma tarafından işletilen mermer ocağında yamaçtan kopan kaya ve mermer parçalarının iş makinesinin üzerine düştüğünü söyledi. İş makinesinde bulunan Recep Kayan ve Cemal Aysan'ın ağır yaralandığını belirten Karadeniz, işçilerin kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdiklerini aktardı.

Karadeniz, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını kaydetti.

"BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ DUYDUK"

Mermer ocağı çalışanlarından Hüseyin Boz ise kendisinin üst tarafta çalıştığını, bu nedenle olayı görmediği ancak ses duyduğunu anlattı.  Olay yerine geldiğinde kopan kaya parçalarının iş makinesinin içinde bulunan Kayan ve buraya yaklaşık 30 metre uzaklıktaki ustabaşı Aysan'a çarptığını gördüğünü dile getiren Boz, "Temizlik yapıyorlarmış. Kaya parçalarını söküp atacaklardı. Bunlar çöp, arızalı malzeme. Burayı ayıklıyorlardı." dedi.

Jandarma olay yeri inceleme ekipleri de mermer ocağında inceleme yaptı.

KAHRAMANMARAŞ'TAN ACI HABER

Bu arada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 5 kişi ölmüş, aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi yaralanmıştı.

KASTAMONU/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN