Soner Sarıkabadayı kimdir?

Soner Sarıkabadayı kimdir?

2009 yılında çıkardığı 'Buz' adlı müzik albümüyle adını duyuran Soner Sarıkabadayı, Kolombiya Güzellik Kraliçesi Camelo Lopez ile evlidir. İşte, 'Soner Sarıkabadayı biyografisi'...

Kendi albümünü çıkarmadan önce birçok ünlü isme, yazdığı şarkıları veren Soner Sarıkabadayı, kendine has üslubuyla müzikseverlerden beğeni topladı. 2015 yılında 'Unuttun mu Beni' adlı şarkısını, radyo ve televizyon kanallarından önce, video paylaşım sitesi Periscope'tan yayınlayarak sosyal medyanın önemini gözler önüne sermiştir.

SONER SARIKABADAYI'NIN HAYATI

8 Aralık 1978 tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya gelmiştir. 4 yaşına kadar Kahramanmaraş'ta yaşayan Soner Sarıkabadayı, daha sonra ailesi ile Mersin'e yerleşmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mersin'de tamamlamıştır. Üniversite yıllarında İstanbul'a yerleşerek, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İktisat bölümünü okuyorken müziğe olan ilgisinden dolayı klasik gitar dersleri almaya başmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Klasik Gitar Bölümü'nden mezundur.

2001 yılında Kara isimli ilk albümünü çıkaran Soner Sarıkabadayı, bu albümden istediği başarıyı elde edememiş, 2009 yılında çıkardığı 'Buz' adlı albümüyle büyük başarı kazanmıştır.

2009 yılında 'Açık Adres' şarkısıyla, Kral TV'den 'En İyi Beste Ödülü'nü kazanan Sarıkabadayı, 2010 yılında da 'Pas' ve 'Sadem' isimli albümleriyle yükselişini sürdürmüştür.

17 Nisan 2015 tarihinde 'Unuttun mu Beni' adlı single'ı için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek şarkısının dijital platformlara ve radyolara servis edilmesinden önce son dönemin popüler uygulaması olan 'Periscope' üzerinden evinden canlı yayın ile sevenleri ile paylaşan Soner Kabadayı, ilki gerçekleştirmiştir.

Soner Sarıkabayı 1.84 metre boyunda, 73 kilo ve yay burcudur.

1978 doğumlu olan Soner Sarıkabayı, 2020 yılı itibariyle 42 yaşındadır.

3 Ekim 2020 tarihinde Kolombiya Güzellik Kraliçesi Camelo Lopez ile evlenmiştir.

Soner Sarıkabayı, sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sonersarikabadayi kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ALBÜMLERİ

Kara - 2001
Trio - 2012

SINGLE ŞARKILARI

* Buz
* Pas
* Sadem
* İtiraz
* Tuzlu Su
* İnsan Sevmez Mi?
* Kutsal Toprak
* Yara Bandı
* Unuttun mu Beni (Ozan Çolakoğlu)
- Taş
* Bitanem Deme Bitanem
* O Konu (Röya Ayhan)
* Tekamül
* Gel De Uyu
* Boza Boza
* Tarifi Zor
* Nerede Kalmıştık?
* Akustikler 1
* Ölümüne

ÖDÜLLERİ

* Kral TV Ödülleri Yılın Yeteneği - 2008
* 37. Altın Kelebek Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı - 2008
* Avrupa Gazeteciler Derneği - Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı
* Beykent Üniversitesi Yılın Şarkısı Ödülü - Uçurum - 2008
* 16. Kral TV Radyolarda En Çok Çalınan Şarkı - Kasaba - 2009
* 16. Kral TV En İyi Beste - Açık Adres - 2009
* Pal FM Yılın En İyi Söz ve Bestesi Ödülü - Buz - 2009

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN