2022 Dünya Kupası ölüm grubu takımları hangileri? 2022 Dünya Kupası'nın en zor grubu

2022 Dünya Kupası ölüm grubu takımları hangileri? 2022 Dünya Kupası'nın en zor grubu

Dünya Kupası hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 2022 Dünya Kupası Katar'da yapılacak. 2022 FIFA Dünya Kupası öncesindeki ayrıntılar üzerinde araştırma yapılıyor. Dünya Kupası'nın ilk grup aşaması 20 Kasım'da başlıyor. Dünya Kupası gruplarından, en güçlü dört takımdan oluşan ölüm grubunun ne olduğu merak konusu oldu. 2022 Dünya Kupası ölüm grubu hangisi, hangi ülkeler var? Soruları futbol tutkunları tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen kura çekilişinde 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında oynanacak 2022 Dünya Kupası'nın gruplarını belirlendi. Dünya Kupası’na az bir zaman kala Dünya Kupası'nın en zor grubunda yer alan takımlar merak konusu oldu. İşte detaylar…

2022 DÜNYA KUPASI GRUPLARI

A Grubu: Katar, Ekvador, Hollanda, Senegal

B Grubu: İngiltere, İran, ABD, Galler

C Grubu: Arjantin, Suudi Arabistan, Meksika, Polonya

D Grubu: Fransa, Avustralya, Danimarka, Tunus

E Grubu: İspanya, Kosta Rika, Almanya, Japonya

F Grubu: Belçika, Kanada, Fas, Hırvatistan

G Grubu: Brezilya, Sırbistan, İsviçre, Kamerun

H Grubu: Portekiz, Gana, Uruguay, Güney Kore

DÜNYA KUPASI EN KOLAY GRUPLAR 2022

A Grubu

Katar (48)

Ekvador (44)

Senegal (18)

Hollanda (8)

Katar, FIFA sıralamasında oldukça alt sıralarda yer alsa da ev sahibi avantajından dolayı ilk sıraya yerleştiler.

Ekvador, Güney Amerika elemelerini Peru, Kolombiya ve Şili'nin önünde tamamladı. Dördüncü oldu ve Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Senegal ise Afrika'da Mısır'ı penaltılarla mağlup ederek turnuvaya damgasını vurdu.

Hollanda grubun açık ara favorisi. Zaten FIFA'da en yüksek sıradaki ülke. Bu grup, 2010 ve 2014 Dünya Kupalarına ulaşan ancak 2018 Dünya Kupası'na katılmayan ülke için çok iyi bir fırsat.

H Grubu

Portekiz (9)

Gana (60)

Uruguay (13)

Güney Kore (28)

Eleme etabında oldukça sancılı bir kalışla Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan Portekiz için bundan daha iyi bir beraberlik olamazdı. FIFA'nın 1. torbadaki en düşük sıradaki ülkesi

Uruguay, rakip olarak ilk 20'deki tek ülke. Katar'ın en zayıf ülkesi Gana'dır. Güney Kore 2010'dan beri gruptan ayrılamadı.

Portekiz'in son Dünya Kupası'na katılacak çok yıldızı var. Ayrıca genç futbolcuların çok sayıda olması da bu ülkeyi heyecanlandırıyor.

D Grubu

Fransa (4)

Avustralya (39)

Danimarka (10)

Tunus (30)

Fransa ve Danimarka, D Grubu'nda Avustralya ve Tunus'un önünde açık ara favoriler. Tunus, üçüncü torbada yer alan ülkeler arasında FIFA tarafından en düşük puan alan ülkedir. Avustralya ise özgeçmişlerinde sadece bir kez gruptan çıkmayı başardı.

Fransa veya Danimarka'nın elenmesi, uluslararası alanda büyük bir sürprize neden olur.

2022 DÜNYA KUPASI ÖLÜM GRUBU TAKIMLARI HANGİLERİ?

Katar için en tartışmalı ve zor grup, Avrupa'dan iki eski dünya şampiyonu ve Asya'nın en güçlü takımının yer aldığı E Grubu gibi görünüyor.

İspanya 2010'da Dünya Kupası zaferini tattı, Almanya ise 2014'teki turnuvada dördüncü şampiyonluğunu kazandı. Ayrıca, her iki ülke de 2014 ve 2018'de grup aşamasında mücadele etti.

İspanya ve Almanya turnuvanın favorileri, ancak dikkatli olmalılar. Japonya. Japonya ayrıca Asya'nın en güçlü takımlarından biridir. Kosta Rika finalden sonra gruba katıldı. 2014 yılında İngiltere, İtalya ve Uruguay'dan oluşan grubun lideri Kosta Rika oldu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN