3 yıla kadar hapsi isteniyordu: Erman Toroğlu hakkında karar

3 yıla kadar hapsi isteniyordu: Erman Toroğlu hakkında karar

Spor yorumcusu Erman Toroğlu, bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne ilişkin yaptığı değerlendirmeler nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Toroğlu, ilk duruşmada beraat etti. Mahkeme, savcılığın ceza istemine rağmen ünlü yorumcu hakkında suçun oluşmadığına hükmetti.

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, bir televizyon programında Galatasaray Kulübü hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Toroğlu ile avukatlar katıldı.

"TFF BAŞKANI HERHANGİ BİR YALANLAMADA BULUNMADI"

Mahkemede savunma yapan Toroğlu, aylık gelirinin 600-700 bin lira olduğunu söyleyerek, “Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Saat 22.30’da program yapıyorum. Galatasaray Başkanı, federasyon başkanına eliyle işaret ederek ‘Sakın ha’ dedi. Ben de 'Bunu bir öğrenelim' dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar. Önce tanık oldum, sonra sanık oldum. Ben de bilmiyorum, herkes merak ediyor; o ‘Sakın ha’ nın ne olduğunu. Savcılık ifadem doğrudur. TFF Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı. Toroğlu’nun avukatı beraatini talep etti.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Savcılık mütalaasında sanığın, 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı Toroğlu, "Benim söyleyeceklerim bu kadar. Soruyorum, bir türlü cevap alamadım. Merak ediyorum, herkes merak ediyor. Allah var, umarım bir gün cevap verir birisi" dedi.

Mahkeme Erman Toroğlu hakkında beraat kararı verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Toroğlu’nun paylaşımlarla futbol ile ilgili devletin kurum ve organları tarafından yapılan açıklamalar dışında, kamu düzeni ile ilgili gerçeğe aykırı bilgilerle halkı yanıltıp algı oluşturmaya ve devletin kurum ve organlarına duyulan güveni olumsuz etkilemeye çalışarak, halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle hareket ettiği belirtildi. İddianamede Erman Toroğlu’nun ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan ceza 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

'Konuyla ilgili açıklama yapan Toroğlu, "Tuhaf bir iş; benim de bilmediğim bir iş. Sorduğum bir olay televizyonda. Beni ilk önce tanığa çevirmişler, sonra sanık oldum ve iş buralara geldi. Sorduğum şuydu; Galatasaray Başkanı, Futbol Federasyonu Başkanına elini göstererek 'Sakın ha' diyor. Ben de dedim ki, bu 'Sakın ha' ne. Bu farklı bir olay. İki taraftan da cevap gelmedi. 'Sakın ha' kelimelerini bin tane yere çektiler. Burada Galatasaray Başkanı beni mahkemeye verdi. Futbol Federasyonu Başkanı'ndan da ses çıkmadığına göre Galatasaray Başkanı beni niye mahkemeye verdi. Bayram değil, seyran değil" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN