Başakşehir'e konuk olacak Fiorentina'dan eski teknik direktörü Fatih Terim'e vefa örneği! İmparator'u unutmadılar: Tarihi jest

Başakşehir'e konuk olacak Fiorentina'dan eski teknik direktörü Fatih Terim'e vefa örneği! İmparator'u unutmadılar: Tarihi jest

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 2'nci maçında Medipol Başakşehir'e konuk olacak İtalyan ekibi Fiorentina eski teknik direktörü Fatih Terim'e tarihi jest yaptı. Fiorentina'nın jesti futbolseverler tarafından takdirle karşılandı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 2'nci maçında Medipol Başakşehir bu akşam evinde İtalyan ekibi Fiorentina'yı ağırlayacak.

Karşılaşma öncesinde basın toplantısı düzenleyen İtalyan ekibinin teknik direktörü Başakşehir'in karşılaşmada favori olan taraf olduğunu belirterek “Favori ilk bakışta onlar. Birinci onlar. Yarın yüzleşmek lazım. İlk maç berabere kaldık. Onlar son maçlarında kaybetmiyor. Daha dikkatli olacağız. Burası Avrupa arenası ne olacağı belli olmuyor” değerlendirmesini yaptı.

Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu ise İtalya’nın kendisi için farklı bir ülke olduğunun vurgulayarak, “Benim için İtalya, ülkemden sonra en çok sevdiğim ülke. Çok güzel zamanlarım geçti. Birbirimize benzediğimizi düşünüyorum. Onlar da sabırsız biz de onlar da eğlenmeyi seviyor biz de. İtalya benin için çok değerli bir ülke. Bir gün tabii ki hedefim Avrupa’da teknik direktörlük yapmak bu İtalya olursa çok mutlu olurum. Şu an için yakın hedef olarak görünmüyor. İşimi iyi yapmayı düşünüyorum” dedi.

"FATİH TERİM GELMİŞ GEÇMİŞ BENCE EN BÜYÜK TEKNİK ADAM"

Genç teknik adam ayrıca bir dönem Fiorentina’yı çalıştırmış olan Galatasaray'ın efsane ismi Fatih Terim hakkında da “Fatih Terim değerli bir antrenör. Kendisi Fiorentina’da antrenörlük yaparken Türkiye’deki herkes Fiorentina’yı tutmaya başladı. Galatasaray’da da antrenörlüğümü yapmıştı. Gerçekten çok severim. Bildiğim kadarıyla hoca yarın bizimle birlikte olacak. Yarın çok güzel hazırlanmış bir belgesel olacak. Hem yarına denk gelmesi hem de Türk takımının Fiorentina ile oynaması güzel bir tevafuk oldu. Fatih Terim gelmiş geçmiş bence en büyük teknik adam. Her zaman ülke futbolunda yeri farklı olacaktır” açıklamasında bulundu.

terr.jpg

FİORENTİNA'DAN FATİH TERİM'E VEFA

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak maç öncesinde Fiorentina CEO'su Joe Barone, Sportif Direktörü Daniele Pradè ve İletişim Direktörü Alessandro Ferrari, Fatih Terim ile bir araya gelerek 69 yaşındaki teknik adama 1 numaralı Fiorentina forması hediye etti.

tekn.jpg

İtalyan ekibinin resmi hesabından yapılan paylaşımda da "İstanbul + Fiorentina = Fatih Terim" ifadelerine yer verildi.

2000-2001 sezonunda İtalyan temsilcisini çalıştıran Fatih Terim, İtalyan ekibinde 28 maçta teknik direktörlük yaparken bu karşılaşmalarda 10 galibiyet 11 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Başarılı teknik adam Mor Menekşeleri İtalya Kupası'nda finale kadar çıkardı. Daha sonra Fiorentina'dan istifa eden deneyimli çalıştırıcı kısa süre sonra dönemin dünyanın en iyi takımları arasında gösterilen Milan'ın teknik direktörü oldu.

fio.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN