Buruk Cimbom’la tarih yazıyor

Buruk Cimbom’la tarih yazıyor

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, 16 kupa kaldırdığı futbolculuk kariyerinin ardından teknik adam olarak da kendini kanıtladı. Cimbom’un başında rekorlar eşliğinde şampiyonluğa ulaşan Buruk, birçok alanda tarih yazdı.

Yeşil sahalarda top koşturduğu dönemde Galatasaray’da 15 ve Beşiktaş’ta bir olmak üzere toplam 16 kupayı havaya kaldıran Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde de 3 kupa kazandı. Teknik direktör olarak ilk kupasını Akhisar Belediyespor ile Türkiye Kupası’nı kazanarak elde eden Buruk, Süper Lig’de de ilk şampiyonluğuna Medipol Başakşehir ile ulaştı. Okan Buruk, baskının yüksek olduğu ve şampiyonluk dışındaki herhangi bir sonucun başarı sayılmadığı Galatasaray’da da Süper Lig şampiyonluğu yaşayarak teknik direktörlük kariyerinde de rüşdünü ispat etti.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlığa başlayan ve 2013’te dönemin Süper Lig takımı Elazığspor’un başına geçen Okan Buruk, sırasıyla Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir’i çalıştırdı. Okan Buruk, 11 yaşında futbolcu adayı olarak geçtiği Florya Metin Oktay Tesisleri’nin kapısından bu kez teknik direktör olarak girdi. Buruk, futbolculuğu döneminde büyük zaferler kazandığı takımının başına zor bir dönemde geçti. Sarı-Kırmızılı kulübün yeni başkanı Dursun Özbek, geçen sezon 13. olan takımı, Buruk’a emanet etti. Teknik direktör olarak “Dört Büyükler” dışındaki Akhisar Belediyespor ve Medipol Başakşehir ile kazandığı kupalarla dikkati çeken Buruk, tarihinin en kötü sezonunu geride bırakan Galatasaray’ı ayağa kaldırarak şampiyonluğa taşıdı.

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde Süper Lig tarihinin en uzun galibiyet serisine imza attı. Ligde 12 ile 25. haftalar arsındaki 14 maçı (biri hükmen) kazanan Cimbom, Beşiktaş’a ait olan ve 63 yıldır geçilemeyen üst üste kazanma rekorunun da yeni sahibi oldu. Okan Buruk, ayrıca Galatasaray’da resmi maçlarda 17 kezle üst üste en fazla galibiyet gören teknik adam olarak da tarihe geçti. Okan Buruk, Süper Lig’de oyuncu ve teknik adamlık kariyerinde en fazla şampiyonluk gören isim olarak tarihe adını yazdırdı. Futbolcu olarak 7 kez kupayı havaya kaldıran Buruk, teknik direktörlük kariyerinde ise 2 kez bu sevinci yaşadı.

Okan Buruk, Süper Lig’de üç farklı takımı şampiyon yapan Mustafa Denizli’nin ardından iki farklı takımı şampiyonluğa taşıyan ilk Türk teknik adam olma başarısı gösterdi. Buruk, Galatasaray’da Hamza Hamzaoğlu’ndan sonra hem futbolcu hem de teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan ikinci isim oldu.

YAYIN GELİRİ KASAYI DOLDURDU

Galatasaray, Süper Lig’de kazandığı şampiyonlukla yayın gelirinden 190 milyon lirayı aşkın geliri kasasına koydu. Ligde mücadele ettiği için 33,4 milyon lira ‘’ayak bastı’’ parası alan Galatasaray, şu ana kadar 66,9 milyon lirayı bulan performans priminin de sahibi oldu. Sarı-
Kırmızılı takım, şampiyonluk primi olarak 33,2 milyon, şampiyonluk sayısı dolayısıyla da 62,9 milyon lira gelir elde etti. Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde bu gelirinin 5 milyon lirası, Kahramanmaraş merkezli 6
Şubat’taki depremler nedeniyle bölgeye yapılacak konteyner kent projesi için bağışlandı.

TARAFTAR FLORYA’YA AKIN ETTİ

Süper Lig’de 2022-23 sezonunun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden
Galatasaray’da futbolcular, teknik ekip ve yönetim kurulu üyeleri, şampiyonluğu
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde taraftarlarla kutladı. Karşılaşma sonrası İstanbul’a
dönen Sarı-kırmızılı kafile direkt Florya Metin Oktay Tesisleri’ne geldi. A takımın
antrenman yaptığı sahaya alınan taraftarlar, burada şampiyonluk coşkusu
yaşarken, futbolcular, teknik ekip ve yönetim kurulu üyeleri de şarkılar ve marşlarla
taraftarlara eşlik etti. Balkonda mikrofonu alan Arjantinli futbolcu Mauro Icardi,
taraftara 3’lü çektirdi. Sabah saatlerine kadar süren eğlencede taraftarlar
şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN