Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi gün?

Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi gün?

2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda milli boksörler Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu'nun finale kalmaları büyük sevinç uyandırdı. Türk boks tarihinde bir ilki gerçekleştiren genç sporcular, 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü finaldeki rakipleriyle karşı karşıya gelecek ve altın madalya için ter dökecek. İşte, Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu final maçı saati ve televizyon yayını bilgileri...

Türk boks tarihinin olimpiyatlardaki ilk finale kalma başarısını gösteren Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli gümüş madalyayı garantiledi. Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları kadınlar boks 51 kiloda Tayvan'dan Hsiao-Wen Huang'ı yenerek finale yükseldi. Sürmeneli ise 69 kiloda Hindistanlı rakibi Lovlina Borgohain'i yenerek finale yükseldi. Tokyo'da finale yükselen Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyatlarda bu başarıya ulaşan ilk milli kadın boksör olarak tarihe geçti. Busenaz Sürmeneli ise bu başarıya ulaşan ikinci milli kadın sporcu oldu.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Buse Naz Çakıroğlu'nun finaldeki rakibi Bulgar sporcu Stoyka Zhelyazkova Krasteva oldu.

Bulgar sporcu, ev sahibi Japonya'dan Tsukimi Namiki'yi 5-0 yenerek adını finale yazdırdı. Krasteva'nın bir Avrupa şampiyonluğu, iki kez de dünya ikinciliği bulunuyor.

Buse Naz'ın Krasteva ile final müsabakası 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü TSİ 08.15'te oynanacak ve TRT Spor'dan şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

e77t5pbxmau30us.jpg

BUSENAZ SÜRMENELİ FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli'nin finaldeki rakibi Çinli Hong Gu oldu.

Çinli sporcu, ABD'li Oshae Jones'u 4-1 yenerek adını finale yazdırdı. Çinli Hong Gu'nun iki Asya şampiyonluğu, iki de dünya ikinciliği bulunuyor.

Busenaz'ın final müsabakası 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü TSİ 09.15'te oynanacak ve TRT Spor'dan şifresiz canlı yayın ile ekranlara gelecek.

e77rww0xsaazbjl.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN