Marc Janko: Trabzonspor'da aşağılanmış şekilde kadro dışı bırakıldım

Marc Janko: Trabzonspor'da aşağılanmış şekilde kadro dışı bırakıldım

Trabzonspor tarihinin ilk Avusturyalı futbolcusu olan Marc Janko, Trabzonspor'da forma giydiği günler hakkında '' Kadro dışı bırakılma sürecim en aşağılanmış şekilde gerçekleşti. Antrenmanı bitirdik, takımla yemek için oturduk ve yemek yemeye başlamadan hemen önce bana antrenman alanını terk etmemi ve bundan sonra artık A takımda olmayacağımı söylediler. En aşağılanmış şekilde takımdan uzaklaştırılmıştım. Aşağılanmış şekilde kadro dışı bırakıldım. Kimse bana bunun nedenini açıklamadı.'' dedi.

FURKAN UZUN

Avusturya Milli Takımı formasıyla 70 maça çıkarak ülkesinin forması altında en çok maça çıkan 15 futbolcudan biri olan Marc Janko, Trabzonspor'a transfer olan en iyi yabancı forvetlerden biriydi. Ancak Türkiye'de işler istediği gibi gitmemişti. Trabzonspor'dan 2014 yılında ayrılarak Avustralya takımlarından Syndey'e transfer olan Janko, aradan yıllar geçmesine rağmen, Trabzonspor'u güzel anılarla hatırlıyor.

Janko ile Trabzon'da geçirdiği 2 yılı konuştuk...

Trabzonspor'a yanlış zamanda transfer olduğunu söyleyen ve bordo-mavili kulübün taraftarlarını ''inanılmaz'' olarak tanımlayan Avusturyalı eski futbolcu, ''Kadro dışı bırakılma sürecim en aşağılanmış şekilde gerçekleşti. Antrenmanı bitirdik, takımla yemek için oturduk ve yemek yemeye başlamadan hemen önce bana antrenman alanını terk etmemi ve bundan sonra artık A takımda olmayacağımı söylediler. En aşağılanmış şekilde takımdan uzaklaştırılmıştım.'' dedi.

TRABZONSPOR TARAFTARI İNANILMAZ

Trabzonspor'a transfer olduğunda, "İstediğimiz hedeflere ulaşırsak burası hepimiz için cennet olacak" demiştin. Aradan geçen 10 yılda Trabzonspor denince aklına ne geliyor?

Trabzonspor, Türk futbol takımları arasında en eski takımlardan biri. Trabzonspor’u her zaman inanılmaz, harika ve çok pozitif taraftarlara sahip hırslı bir kulüp olarak hatırlıyorum. Uzun yıllardan beri Türkiye’nin en iyi kulüpleri arasındalar. Trabzon ve Trabzonspor'u düşündüğümde çok hoş insanlarla ve tutkulu taraftarlarla tanıştığımı söylemeliyim.

TRABZON’DA BENİ BEKLEYEN ŞEYİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Trabzon'daki ilk günlerinde, "Trabzonspor'un bize bu kadar büyük bir fırsat vereceğini beklemiyordum. Elimizdeki imkanlara baktığımızda Trabzonspor'un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu görebiliyoruz" demiştin. Transferden önce Trabzonspor kulübü hakkında ne biliyordun?

Trabzonspor’a transfer olurken kulüpte ve şehirde beni neyin beklediğini, ne olacağını, neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Ama Trabzonspor’a imza atarak bu kulübün bir parçası olunca iyi hissetmiştim.

2012 yılında Trabzonspor Dergisi’nde yer alan röportajında Trabzon'da havalimanının tesislere yakın olmasından şikayet etmiş ve “Tek sorun uçakların gürültüsü. Bu ses rahatsız edici" demiştin. Trabzon'da geçirdiğin 2 yıl boyunca bu uçak gürültüsüne ayak uydurabilmiş miydin?

Böyle bir şeyi hiçbir zaman söylemedim. Böyle bir açıklamam olmadı. Dergide yer alan bu açıklamadan haberim yok.

TRABZONSPOR’DA ZOR GÜNLER YAŞADIM

Şehrin ve taraftarların güvendiği bir isimdin ve bugün bile bir ukde olarak anılıyorsun. Trabzonspor’da yaşadığın problem neydi ve sence ve takım o dönem neden başarısız oldu?

Trabzonspor’da zor zamanlar geçirdim. Trabzonspor’daki 2 yılımda 4 teknik direktör, 2 başkanla çalıştım ve atmosfer iyi değildi. Takım sürekli mücadele ediyordu. Ben Trabzonspor’a transfer olmadan önce kulüp Şampiyonlar Ligine katılmayı başaramamıştı. Ayrıca Trabzon’daki insanlar ve kulüp çalışanlarının benim nasıl bir oyuncu olduğumu bilmediğine de kişisel olarak inanıyorum. Hiçbir zaman anlaşıldığımı ve kabul edildiğimi hissetmedim ve takımda forma giymek için de pek şansım olmadı.

AŞAĞILANMIŞ ŞEKİLDE KADRO DIŞI BIRAKILDIM

Trabzonspor'daki ilk yılında kadro dışı kaldığın zamanlar oldu. Medya, maaşınızı alamadığın için Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet ettiğini ve bu nedenle kadro dışı bırakıldığını yazdı. Bu iddialar hakkında neler söylemek istersin ve sence neden kadro dışı bırakıldın?

Bu tam bir yalan. Trabzonspor kulübünde maaşımla ilgili hiçbir zaman sorun yaşamadım. Sözleşmemde banka garantisi vardı. Yani kulüp ödeme yapmazsa maaşımı banka ödeyecekti. Yani medyanın o yazdıkları tam bir yalan ve bu yalan hikâyenin bir anlamı yok. Kadro dışı bırakılma sürecim en aşağılanmış şekilde gerçekleşti. Antrenmanı bitirdik, takımla yemek için oturduk ve yemek yemeye başlamadan hemen önce bana antrenman alanını terk etmemi ve bundan sonra artık A takımda olmayacağımı söylediler. En aşağılanmış şekilde takımdan uzaklaştırılmıştım. Aşağılanmış şekilde kadro dışı bırakıldım. Kimse bana bunun nedenini açıklamadı. Birkaç hafta sonra teknik direktör (Tolunay Kafkas) Fenerbahçe’ye karşı alınan 0-3’luk yenilgiden beni sorumlu tuttu. Bana Fenerbahçe'ye karşı kaybetmemizin benim hatam olduğunu söyledi. Alınan o yenilgi nedeniyle beni suçladı. Kadro dışı bırakıldığım o andan itibaren 5 ay boyunca bir genç takım antrenörüyle tek başıma antrenman yaptım (!)

Pek çok Trabzonspor taraftarı senin gerçekten iyi bir forvet olduğunu düşünüyor. Ama aynı zamanda Trabzonspor'a yanlış zamanda transfer olduğunu da düşünüyor. Sen ne düşünüyorsun?

Evet bu çok olası. Dediğim gibi, Trabzonspor’da 2 yıl boyunca 4 teknik direktör, 2 başkan gördüm… Bu saydıklarım kulübün o dönemki atmosferi hakkında her şeyi söylüyor…

TRABZONLULAR ÇOK ARKADAŞ CANLISI

Anladığım kadarıyla Trabzon'u olumlu anlamda hatırlıyorsun. Trabzon'da günlerinin en unutulmaz olayı neydi?
Tek bir olay değil. Genel olarak Trabzon şehrinde, insanlar eşime ve bana her zaman saygılı ve arkadaş canlısı şekilde davrandılar.

2012 YILINDA TRABZONSPOR’A İMZA ATARAK KARİYERİMİN EN BÜYÜK HATASINI YAPTIM

Trabzonspor günlerine dönüp baktığında “iyi ki oraya gitmişim” mi, yoksa “keşke gitmeseydim” mi diyorsun?

Kariyerimin en büyük hatasıydı... Çünkü bu hata neredeyse spora olan tutkumu öldürüyordu ve profesyonel futbolcu olarak kariyerimi tehdit ediyordu.

Yani, futbol kariyerinde tek bir kararını değiştirme şansın olsa Trabzonspor'a transfer olmaktan vazgeçerdin?

Yaptığım bir hatayı veya bir kararı değiştirebilme şansım olsa Trabzonspor'a başka zamanda transfer olurdum. Çünkü oraya yanlış bir zamanda imza attım. Yanlış bir dönemde transfer oldum (gülüyor)

ŞENOL GÜNEŞ HANGİ MEVKİDE OYNADIĞIMI BİLMİYORDU

Trabzonspor'daki teknik direktörün Şenol Güneş hakkında neler söylemek istersin? Sence Şenol Güneş nasıl bir insan ve teknik direktör?

Bence Şenol Güneş Türk futbolunun bir efsanesi. Onu bir insan olarak yargılamak istemiyorum. Ama dediğim gibi: Bence onlar da beni ''doğru kullanmayı” bilmiyorlardı. Güçlü ve iyi özelliklerim yerine zayıf ve kötü özelliklerime odaklanmışlardı. Beni doğru kullanmayı bilmiyorlardı. Trabzonspor'a transfer olduğumda Şenol Güneş, takımın teknik direktörüydü. Şenol Güneş'le ilk görüşmemizi hatırlıyorum. Bana hangi mevkide oynadığımı sordu. Beyaz bir tahta önünde hangi mevkilerde oynayabileceğimi göstermemi istedi. Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi bu oldukça tuhaf bir andı...

TRABZONSPOR’A MÜTEŞEKKİRİM

Marc, 2 yıl Trabzon'da yaşadın. Kulüp tarihindeki ilk Avusturyalı oyuncu oldun. Trabzon'dan önce Salzburg, Enschede, Porto gibi gelişmişlik seviyesi yüksek şehirlerde yaşadın. Bir yabancı oyuncu olarak Trabzon'da yaşadığın en büyük problem neydi?

Trabzon şehrinde hiçbir zaman herhangi bir problem yaşamadım ve bu deneyim için şehre ve kulübe müteşekkirim. Trabzonspor- Marc Janko ilişkisi farklı nedenlerden dolayı bir aşk hikayesi değildi.

TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYON OLMASINI İSTİYORUM

Türkiye ligini takip ediyor musun? Trabzonspor 38 yıl aradan sonra bu yıl şampiyonluğa çok yakın. Trabzonspor şampiyon olursa kutlamalara gelmek ister misin?

Trabzonspor'da geçirdiğim süre pek iyi geçmese de başarılı olmalarını ve şampiyon olmalarını gerçekten diliyor ve umuyorum. Bunu gerçekten istiyorum. Trabzon'daki taraftarlar ve insanlar bu başarıyı kazanacak.

TRABZONLULAR, HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN İYİ İNSANLARDI

Marc, son olarak Trabzon şehri, Trabzonspor taraftarları ve Trabzonspor hakkında neler söylemek istersin?

Trabzonspor taraftarları ve Trabzonlular, hayatımda gördüğüm en iyi kalpli, en düşünceli insanlardı. Trabzon zengin bir şehir değildi ancak buna rağmen Trabzon’daki insanlar sahip olduklarını paylaşmaktan asla çekinmezlerdi. Paylaşmayı severlerdi. Asla bencil değillerdi. Onlar iyi kalpli insanlardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN