Fas’ın başarısı Arap dünyasını birleştirdi

Fas’ın başarısı Arap  dünyasını birleştirdi

2022 FIFA Dünya Kupası’nda yarı finale yükselerek tarih yazan Fas, Arap Dünyası’nı tek çatı altında birleştirdi. Tüm Arap ülkelerinden destek mesajı alan Atlas Aslanları, Katar’a gelen komşu ülke taraftarlarınca da tribünde yoğun ilgiyle takip ediliyor.

Katar’ın ev sahipliğindeki 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Portekiz’i eleyerek yarı finale kalan Fas’ın tarihi başarısı Arap taraftarları birleştirdi. Katar sokaklarında yalnızca Faslılar değil, Katarlı, Suudi Arabistanlı, Mısırlı, Iraklı, Tunuslu, Filistinli ve Cezayirli taraftarlar da Fas formaları ve bayraklarıyla dolaşıyor.

Başkent Doha’nın en önemli bölgelerinden Msheireb’de Arap futbolseverler “Atlas Aslanları”nın yalnızca Arap değil, Afrikalı ve Müslüman ülkelerin de gurur kaynağı olduğunu söylüyorlar. Fas’ın Dünya Kupası’ndaki büyük başarısına Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de ortak olmuş, İspanya ve Portekiz’i elediği maçların ardından tribünde Fas bayrağı açarak takımı kutlamıştı. Cezayir, Katar, Tunus, Mısır, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri, Fas’ın zaferini resmi mecralardan kutlayan Arap ülkeleri arasında yer aldı.

Renkli kıyafeti ve elindeki Dünya Kupası maketiyle, Katar sokaklarında dikkat çeken Iraklı futbolsever Mahdi Kharki “Dünya Kupası’nda şu anda Arapların tek temsilcisi Fas. Araplar olarak Fas’la gurur duyuyoruz” derken Katarlı Rashid Alhatir “Fas Milli Takımı’nın zaferi tüm Arapların zaferidir” şeklinde konuştu. Suudi Arabistanlı Faisal Almoallad “Tüm Arap taraftarların Katar’a gelip Fas’ı son ana kadar desteklemesi gerekiyor, Fas bunu hak ediyor” sözleriyle destek çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN