Fransa turnuvada tarih yazan Fas'la karşılaşıyor: Al Bayt’da son bilet savaşı

Fransa turnuvada tarih yazan Fas'la karşılaşıyor: Al Bayt’da son bilet savaşı

2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Fransa ile Fas, Al Bayt Stadı’nda son final bileti için kozlarını paylaşacak. Turnuvanın son şampiyonu Fransa, unvanını sürdürmenin hayalini kurarken Atlas Aslanları ise tarih yazmaya devam etmek için sahaya çıkacak.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda son şampiyon Fransa ile turnuvada tarih yazan Fas, yarı final maçında bugün karşı karşıya gelecek. Al Bayt Stadı’nda oynanacak ve Meksikalı hakem Cesar Ramos’un yöneteceği mücadele, saat 22.00’de başlayacak. İki ülke turnuva tarihinde ilk kez karşılaşacak. Bu turu geçen ekip pazar günü final maçında kaybeden ekip ise cumartesi günü 3’üncülük mücadelesinde boy gösterecek.

D Grubu’nda yer alan Fransa, ilk maçında Avustralya’yı 4-1, ikinci maçında da Danimarka’yı 2-1 yenerek son 16 turunu garantilerken, son maçında Tunus’a 1-0 mağlup oldu. Son 16 turunda Polonya’yı 3-1’lik skorla geçen “Horozlar”, çeyrek finalde ise İngiltere’yi 2-1 yenerek yarı final biletini aldı. Turnuvanın sürpriz takımı Fas ise golsüz Hırvatistan beraberliğiyle başladığı 2022 Dünya Kupası’na damga vurdu. Belçika’yı 2-0, Kanada’yı 2-1 yenerek gruptan lider çıkan “Atlas Aslanları”, son 16 turunda İspanya’yı penaltı atışlarıyla 3-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Portekiz’i 1-0’lık skorla evine gönderen Fas, turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kanada karşısında kendi kalesine attığı gol dışında rakiplerine geçit vermeyen Fas, turnuvanın elemeleri ve Dünya Kupası’nda 13 maçtır yenilmiyor.

Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika ekibi olan Fas’ta futbolcuların 23 tanesi ülkesinin dışında forma giyiyor. Fas’ın Dünya Kupası kadrosundaki 26 futbolcudan sadece 3 tanesi Fas Ligi’nde forma giyiyor. Ahmed Tagnaouti, Yahia Attiyat ve Yahya Jabrane Fas ekibi Wydad Casablanca’da görev yapıyor. Takımın 26 futbolcusundan 20’si Avrupa’da top koşturuyor. Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech, Youssef En Nesyri ve Bono ise takımın öne çıkan isimleri olarak dikkat çekiyor. Güncel piyasa değeri 65 milyon euro olan Achraf Hakimi, takımın en pahalı futbolcusu durumunda. Fas Milli Takımı’nın diğer önemli isimlerinden West Ham United forması giyen Nayef Aguerd ve Bayern Münih’ten Noussair Mazraoui’nin 25’er milyon euro piyasa değeri bulunurken; Premier Lig ekibi Chelsea’de oynayan Hakim Ziyech’e 17 milyon euro değer biçiliyor.

IBRAHİMOVİC’İN FAVORİSİ MESSİ

İsveçli dünya yıldızı Zlatan Ibrahimovic, 2022 FIFA Dünya Kupası özelinde değerlendirmelerde bulundu. Lionel Messi’nin Barcelona’dan eski takım arkadaşı olan Ibrahimovic, kupayı Arjantin’in kazanacağını ima etti. Kazanın önceden yazıldığını söyleyen Ibrahimovic “Bence Dünya Kupası’nı kimin kazanacağı yazıldı bile ve kimi kastettiğimi biliyorsunuz. Bence Messi kupayı kaldıracak, bu çoktan yazılan bir durum olarak karşımızda duruyor” dedi. İsveçli golcü, Cristiano Ronaldo için de şu ifadeleri kullandı: “Manchester United’dan ayrılıyor ve biz bu konudaki gerçek hikayeyi asla bilemeyeceğiz. Herkes, söylemek istediklerini söylüyor ve insanlar kendilerini korumak için birçok şey konuşuyor.”

KATAR’DA HARCAMA REKORU BEKLENİYOR

Dünya Kupası’nın bitmesine bir hafta kala bugüne kadar Katar’da etkinlikler kapsamında yapılan harcamaların 2014’ü geride bıraktığı; 2018’i ise geçmeye çok yakın olduğu belirtildi. Visa’nın paylaştığı bilgilere göre, Dünya Kupası’nın düzenlendiği mekanlarda en çok harcama yapan ülkeler ABD, Meksika ve Suudi Arabistan oldu. Stadyumda ortalama harcamalar 23 dolar olurken; en çok ticari ürün, yiyecek-içecek ve bilet için para ödendi; harcamaların yaklaşık yüzde 90’ı temassız ödemeyle yapıldı. Bugüne kadar turnuva kapsamında toplamda en fazla harcamanın yapıldığı maç ise 30 Kasım’da gerçekleşen Suudi Arabistan-Meksika maçı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN