Fatih Tekke'den tarihe geçen başarı! Alanyaspor tarihinin en başarılı ikinci sezonunu yaşadı: Son 13 maç 1,8 puan ortalaması...

Fatih Tekke'den tarihe geçen başarı! Alanyaspor tarihinin en başarılı ikinci sezonunu yaşadı: Son 13 maç 1,8 puan ortalaması...

Sezonun ilk yarısını 12. sırada tamamlayarak küme hattında yer alan Alanyaspor, 'Süper Lig'in ikinci yarısı' baz alındığında tarihinin en başarılı ikinci sezonunu yaşadı. Ligdeki son 13 karşılaşmada 24 puan toplayan Akdeniz ekibi söz konusu dönemde 1,8 puan ortalaması yakaladı.

FURKAN UZUN

Sezonun ilk yarısını 12. sırada tamamlayarak küme hattında yer alan Alanyaspor, ligin ikinci yarısında aldığı başarılı sonuçlarla sezonu 8. sırada tamamladı. Akdeniz ekibi, 'Süper Lig'in ikinci yarısı' baz alındığında Fatih Tekke yönetiminde tarihinin en başarılı ikinci sezonunu yaşadı.

2016-2017 sezonundan bu yana Süper Lig'de mücadele eden Alanyaspor, bu sezon Fatih Tekke yönetiminde ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çekti. Ligin ilk yarısında kaydettiği 19 gol ile 'ilk yarının en az gol atan üç takımından biri' olan Akdeniz ekibi, ikinci yarıda çarpıcı sonuçlara imza atarak sezonu 8. sırada tamamladı.

Akdeniz ekibi, Opta'nın aktardığına göre; 15 bin 69 isabetli pas ile bu sezon en çok isabetli pas yapan takım olurken 53.05 ile en çok gol beklentisi üreten üçüncü takım oldu. Ligin son 6 haftasında mağlubiyet yüzü göremeyen Alanyaspor ayrıca 'bu sezon en çok 10 pas üstü dizi yapan takım' olarak bu alanda ilk sırada yer aldı.

SEZONUN İLK YARISINA AİT PUAN DURUMU

ilk-yari.jpgSüper Lig'de son 6 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Akdeniz temsilcisi, ligin ikinci yarısında 30 puan toplayarak ikinci yarıya ait puan durumunda 5. sırada yer aldı. Ligin ikinci yarısında sadece 3 yenilgi alan Alanyaspor, ikinci yarıda yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe ve sadece 1 yenilgi alan Galatasaray ile ikinci yarının en az yenilgi alan üç takımından biri oldu.

SON 25 MAÇA AİT PUAN DURUMU

25m.jpgAkdeniz ekibi, 25 Kasım'da İstanbul'da Galatasaray karşısında alınan 4-0'lık yenilgiden sonra adeta kabuk değiştirerek zor yenilen bir takıma büründü.

SON 13 MAÇTA 1,8 PUAN ORTALAMASI YAKALADI

Turuncu-yeşilli ekip, söz konusu tarihten sonra Süper Lig'de çıktığı 25 karşılaşmada 10 galibiyet 12 beraberlik ve sadece 3 yenilgi aldı. Söz konusu dönemde 42 puan toplayan Alanyaspor, 1,68 puan ortalaması yakaladı.

Sezonu 8. sırada tamamlayan Alanyaspor ayrıca ligdeki son 13 karşılaşmada 24 puan toplayarak 1,8 puan ortalaması yakaladı.

SON 13 MAÇA AİT PUAN DURUMU

son-13.jpgFATİH TEKKE TARİHE GEÇTİ

2016-2017 sezonundan bu yana Süper Lig'de mücadele eden Alanyaspor, bu sezon ligin ikinci yarısındaki 19 karşılaşmada 7 galibiyet 9 beraberlik ve 3 yenilgi ile 30 puan toplayarak ikinci yarıya ait puan durumunda 5. sırada yer aldı. Akdeniz ekibi, bu sezonun ikinci yarısında elde ettiği 30 puan ile 'ligin ikinci yarısı' baz alındığında tarihinin en başarılı ikinci sezonunu yaşadı.

İKİNCİ YARIYA AİT PUAN DURUMU

ftee.jpg

2021-22 sezonunda ligin ikinci yarısında 19 karşılaşmada 11 galibiyet 3 beraberlik ve 5 yenilgi ile 36 puan elde ederken söz konusu sezonda elde ettiği 36 puan ile 'ligin ikinci yarısı' baz alındığında tarihinin en başarılı sezonunu yaşamıştı.

2016-17 ve 2017-18 sezonlarının ikinci yarısında 22 puan toplayan Akdeniz ekibi, 2018-19 sezonunun ikinci yarısında 26, 2019-20 sezonunda 28, 2020-21 sezonunda 26, 2021-22 sezonunda 36, geçen sezonun ikinci yarısında ise 17 puan elde etmişti.

BÜYÜK MAÇLARA DAMGA VURDU

Tecrübeli teknik adam bu sezon büyük takımlara karşı da çarpıcı sonuçlara imza attı. Fatih Tekke, bu sezon 'dört büyük' takıma karşı oynadığı 6 karşılaşmada 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 8 puan topladı

Başarılı teknik adam bu başarısıyla, bu sezon dört büyük takımdan en çok puan toplayan üç teknik adamdan biri oldu. Sami Uğurlu 4 büyük takımdan 9 puan elde ederken Bülent Uygun ve Fatih Tekke 8 puan toplayarak Uğurlu'nun arkasında yer aldı.

Fatih Tekke yönetiminde Trabzonspor ve Beşiktaş'ı 3-1 ile deviren Akdeniz ekibi, Galatasaray'a her iki karşılaşmada 4-0 mağlup olurken Beşiktaş ile iç sahada 1-1, Fenerbahçe ile dış sahada 2-2 berabere kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN