FB-GS arasında sular durulmuyor: Açıklamalar peş peşe geldi

FB-GS arasında sular durulmuyor: Açıklamalar peş peşe geldi

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın geçtiğimiz hafta oynanan maçların ardından başladığı tartışmalara başkanlar da dahil oldu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in bugün düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalara yanıt veren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç canlı yayına çıkma davetini yineledi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dursun Özbek'in açıklamalarına yanıt vererek, "Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Dursun Aydın Özbek’e aynı çağrıyı 3.kez tekrarlıyorum, cesaretiniz varsa tüm bu algı, manipülasyon ve attığınız iftiralarınızı konuşmak için sizi istediğiniz mecrada hiç vakit kaybetmeden yüz yüze canlı yayına davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanı Dursun Özbek, yaşanan gelişmelerin ardından bugün öğle saatlerinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, Merkez Hakem Yönetim Kurulu Başkanı Lale Orta hakkındaki iddiaların yanı sıra hafta sonu oynanan Corendon Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasındaki hakem kararlarına da değindi.

"KIRMIZI KARTI UNUTTURMAK İÇİN YAPIYORLAR"

Özbek, "Sahada maç oynanırken, devre arasında açıklama yapılıyor. Arkadaşlar, maçı sahada kazanacağını iddia eden bir kulüp devre arasında neden açıklama yapar? Sırf hakemlere, federasyona baskı yaratmak, kırmızı kartı unutturmak için yapıyorlar. Bizi sistem dışına itiyorlar diye sürekli devam eden bir mağdur edebiyatı var. Amaç belli, kendi lehlerine yapılan hataların üstünü kapamak. Sonra bakıyorsunuz, Avrupa kupalarında maç bitiyor, hocaları uluslararası basın önünde kaybettiği maçı konuşacağına, Türk Futbolu'nun değerini iki paralık etmek için demeç veriyor, ülkemizin itibarını yok etmeye çalışıyor. Fatih hocamız Schalke maçından önce PFDK sevkleriyle ilgili yorum yaptı diye 3 maç ceza aldı geçmişte. Şimdi neredeyse çıkıp alkışlayacaklar" açıklamasında bulundu.

Dursun Özbek, Merkez Hakem Yönetim Kurulu Başkanı Lale Orta'nın daha önce yer aldığı Bein Trio programında yorumculuk yapan eski hakemler; Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban'ı baskı altına alarak etkilediği yönündeki iddiaları da değerlendirdi.

'KİMDEN VE NEDEN ÇEKİNİYORSUNUZ?'

Özbek, "Sayın Lale Orta'nın seçildiği dönemde yapılan tüm spekülasyonlara rağmen, biz Türk futboluna herkes için adalet getirme çabasında yanımızda olacağına inanıyorduk. Geldiğimiz noktada, verilen adaletsiz ve standardı olmayan kararlar bize bunun tam tersini gösteriyor. Kimse bunun bir tesadüf ya da acemice bir hata olduğunu söyleyemez. Burada bir hata yapıldığı herkes tarafından kabul ediliyorken, federasyon hala neden sessizliğini koruyor? Ben bunu anlayamıyorum. Neredeyse tüm ülkenin hemfikir olduğu bu konunun yanlışlığıyla ilgili federasyon başkanı neden hiçbir açıklama yapmıyor? Yönetim kurulu üyeleri neden susuyor? Niçin ve kimden çekiniyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN