Federer emeklilik kararını duyurdu: Tenisi bırakıyor

Federer emeklilik kararını duyurdu: Tenisi bırakıyor

Dünyaca ünlü tenis yıldızı Roger Federer, gelecek hafta düzenlenecek olan Laver Cup'ın ardından tenis kariyerini noktalayacağını duyurdu. Federer, açıklamasında "Tenis bana daha önce hayal ettiğimden çok daha cömert davrandı. Şimdi profesyonel kariyerimin sonlanması gerektiğinin farkındayım" ifadelerini kullandı.

Tenisin efsane ismi Roger Federer, gelecek hafta başlayacak Laver Cup'ın ardından tenis kariyerine nokta koyacağını açıkladı

20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan 41 yaşındaki İsviçreli sporcu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada emeklilik kararını şu sözlerle duyurdu:

"Çoğunuzun bildiği gibi, son üç yıl sakatlıklar ve ameliyatlarla geçti. Formda bir şekilde dönmek için çok çalıştım. Ancak vücudumun kapasitesini ve limitlerimi biliyordum. Son zamanlarda bana verdiği mesaj çok değerliydi. 41 yaşındayım. 24 yılda bin 500'den fazla maç yaptım.

'TENİS BANA HAYAL ETTİĞİMDEN CÖMERT DAVRANDI'

Tenis bana daha önce hayal ettiğimden çok daha cömert davrandı. Şimdi profesyonel kariyerimin sonlanması gerektiğinin farkındayım. Londra'daki ATP turnuvası Laver Cup benim son turnuvam olacak. Gelecekte yine tenis oynayacağım ancak bu kesinlikle Grand Slam'ler veya turnuvalar olmayacak.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN