Fenerbahçe'nin gönderdiği Jorge Jesus futbol tarihine geçecek! Dünya rekoruna 1 maç kaldı...

Fenerbahçe'nin gönderdiği Jorge Jesus futbol tarihine geçecek! Dünya rekoruna 1 maç kaldı...

Geçen sezon Fenerbahçe'de görev alan ve sezonun sona ermesiyle birlikte sarı-lacivertli ekipten ayrılan Portekizli teknik adam Jorge Jesus, dünya futbol tarihine adını yazdırmak için geri sayıma geçti. Portekizli çalıştırıcı tekrarlanması güç bir başarıya imza atmayı hedefliyor.

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran ve sarı-lacivertli ekibi Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştıran Portekizli teknik adam Jorge Jesus, dünya rekoruna koşuyor. Tecrübeli teknik adam, futbol tarihine geçmek için geri sayıma geçti.

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran ve özellikle derbi maçlarında aldığı sonuçlar nedeniyle taraftarların tepkisini toplayan Jorge Jesus, sezonun sona ermesiyle Fenerbahçe'den ayrılarak Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal'e imza atmıştı. Portekizli teknik adam, yeni takımındaki performansıyla herkesi kendisine hayran bıraktı.

Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde ilk maçta Al-Ittihad'ı 2-0 mağlup eden Jesus yönetimindeki Al-Hilal, rövanş öncesi büyük avantaj elde etti. Jesus'un ekibi, bu galibiyetle resmi maçlardaki galibiyet serisini 26'ya yükseltti.

Portekizli teknik adamın takımı,8 Mart Cumartesi günü oynanacak Al-Riyadh maçını kazanması halinde The New Saints'in 27 maçlık galibiyet serisi rekorunu egale edecek.

Hollanda devi Ajax'a ait olan en uzun süreli galibiyet rekorunu 2017 yılında kıran The New Saints, şu anda en uzun galibiyet serisine sahip takım konumunda bulunuyor. Portekizli teknik adam, 8 Mart'ta oynanacak karşılaşmadan zaferle ayrılarak adını dünya futbol tarihine yazdırmayı hedefliyor.

Dünyada en uzun galibiyet serisine sahip takımlar sıralaması şu şekilde:

The New Saints - 27 maç
Al-Hilal - 26 maç
Ajax - 26 maç (1972)
Ajax - 25 maç (1995)
Coritiba - 24 maç
Bayern Münih - 23 maç
Real Madrid - 22 maç
Manchester City - 21 maç

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN