Ferdi formayı bırakmıyor

Ferdi formayı bırakmıyor

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu, sezon damga vuruyor. Bu sezon Jorge Jesus’un değişilmez ismi olarak öne çıkan 23 yaşındaki oyuncu, sarı-Lacivertlilerde yakaladığı istikrarlı çıkışı A Milli Takım’da devam ettiriyor.

Spor Toto Süper Lig’de zirve takibine devam eden Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus’un rotasyona dayalı oyun sistemi dikkat çekmişti. Portekizli teknik adam, hemen her oyuncusunu sistemde değerlendirirken bir isimden hiç vazgeçmedi.

Deneyimli teknik adam, özellikle sol bek mevki için farklı oyuncuları sahaya sürdü. Sezon başında takıma katılan Lincoln Henrique, Luan Peres ve Alioski’nin yanı sıra Ferdi Kadıoğlu ile yeni transfer Oosterwolde bu mevkide süre aldı.

Teknik direktör Jesus, şans verdiği dört yabancı oyuncudan beklediği performansı göremedi. Asıl mevkii sol bek olmamasına rağmen ön plana Ferdi Kadıoğlu çıktı. Bu sezon ligde 23 maçta takımının başarısı için ter döken milli oyuncu, Portekizli teknik adamın değişilmezleri arasına girmeyi başardı. Ferdi Kadıoğlu sağ bek, sol kanat, sağ kanat ve on numara pozisyonlarında forma giyerek Fenerbahçe’nin jokerlerinden biri haline geldi.

Bu sezon Fenerbahçe forması ile yüzde 85 isabetli pasla oynayan 23 yaşındaki futbolcu, ikili mücadele kazanma oranında ise yüzde 62’lik başarı yakaladı. 1,6 top kapma ortalamasıyla savunmaya önemli katkıda bulunan Ferdi, hücumda da ön plana çıktı. Milli Takım’da da joker olarak görülen Ferdi, Ermenistan karşılaşmasında, savunmanın solunda oynadı. Ferdi, 74 dakika sahada kalırken girdiği 14 ikili mücadelenin 9’unu kazandı. 23 yaşındaki oyuncu, 45 pas denemesinin 41’inde isabet sağlarken, 4 top kaptı ve 2 pas arası yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN