Frankfurt, Avrupa Ligi'ni kazandı Fenerbahçe yıkıldı

Frankfurt, Avrupa Ligi'ni kazandı Fenerbahçe yıkıldı

Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt'un UEFA Avrupa Ligi final karşılaşmasında İskoç devi Rangers'ı 5-4 mağlup ederek kupayı müzesine götürmesi en çok Fenerbahçe'yi üzdü. Frankfurt'un zaferiyle sonuçlanan final sonrasında sarı-lacivertli camianın Şampiyonlar Ligi hesapları değişti. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesinde bir tur daha fazla oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi final karşılaşmasında Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt, İskoç devi Rangers ile karşı karşıya geldi. Panzerler, penaltı atışları sonucunda kupayı müzesine götürdü. Bu sonuç Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön elemesinde bir tur daha fazla oynamasına neden oldu.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, ligi şuan bulunduğu konumda tamamlaması halinde sarı-lacivertli kulübün Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri arasında Rangers yer alacaktı.

Dün akşam oynanan UEFA Avrupa Ligi final karşılaşmasından Rangers sahadan zaferle ayrılsaydı, statü gereği direkt olarak Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak ve Fenerbahçe böylece Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek için iki ön eleme oynayacak ve sezonun ilk maçına da Temmuz'da değil Ağustos'ta çıkacaktı.

Ancak UEFA Avrupa Ligi'ni Eintracht Frankfurt'un kazandı ve bu sonuçla beraber Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek için üç ön eleme oynaması kesinleşti.

Kanarya, üç rakibini de geçerse 14 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN