Fransa'da oruç tutan futbolculara su molası yok

Fransa'da oruç tutan futbolculara su molası yok

Fransa'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte maçlarda oruç tutan futbolcuların su molası verme isteğine ret geldi. Fransa Futbol Federasyonu, Ramazan ayında oruç tutan futbolculara ayrıcalık tanınmayacağını açıkladı.

İngiltere Premier Lig’de, geçtiğimiz günlerde Müslüman futbolcuların Ramazan ayı döneminde oruçlarını açabilmeleri için maç sırasında mola verileceğini açıklanmıştı. Fransa Futbol Federasyonu ve Eric Borghini başkanlığındaki Federal Hakem Komisyonu ise İngiltere'nin tam tersi bir tutum içinde.

Fransa Futbol Federasyonu, Ramazan ayında oruç tutan futbolculara ayrıcalık tanınmayacağını hatırlattı.

Fransa’daki kulüplere bilgilendirme yazısı yollayan Fransa Futbol Federasyonu, tüzüğündeki 1. maddeyi içeren bir mail gönderdi.

“Futbol, oyuncuların siyasi, dini, ideolojik ve sendikal düşüncelerini dikkate almaz” ifadelerinin yer aldığı mailde, “Bu ilke herkes için geçerlidir. Kurumlar, kulüpler, lisanslı sporcular, hakemler. Bu kurala saygı gösterilmesini sağlamak tüm paydaşların sorumluluğundadır” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN