Galatasaray Başkanı Özbek: İtibarımızı yok edecekler

Galatasaray Başkanı Özbek: İtibarımızı yok edecekler

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, son haftalarda yaşanan hakem hatalarını eleştirdi.MHK Başkanı Lale Orta ve Jorge Jesus’un açıklamaları hakkında konuşan Özbek “Hocaları Türk futbolunu iki paralık etmek istiyor” dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sözlerine Kasımpaşa maçıyla başlayan Dursun Özbek “Sözlerime, Kasımpaşa maçıyla başlamak istiyorum. Burada Zaniolo’ya yapılan hareket ve sonrasında olanlar, tüm sezona ışık tutmaktadır” dedi.

MHK ve MHK Başkanı Lale Orta hakkında konuşan Özbek “ Lale Orta, başında olduğu kurumun görevinin dışına çıkarak, hakem yorumcularına baskı yapmıştır. Bu açıklamaların seyriyle ilgili, TFF ve yönetimi sessiz kalmıştır. Buradan şunu anlıyoruz, Sayın Lale Orta ve TFF yönetimi aynı fikirdedir. Demek ki VAR odasında gösterilmesi gereken ve gösterilmemesi gereken görüntüler var. Burada, MHK Başkanı istediği gibi karar veriyor ve istediği görüntüleri, istediği kadar ekrana getiriyor. MHK’nın görevleri ve yetkileri talimatlarla bellidir. Bu görev ve yetkiler içinde, herhangi bir basın kuruluşuna müdahale etmek yoktur. Bundan daha vahimi, yönetim kurulu kararı olmadan çıkarılamayacak bir videonun, VAR odasından çıkarılmasıdır” dedi.

MHK Başkanı Orta’nın hem savcılığa hem de hakimliğe soyunduğunu söyleyen Dursun Özbek “Bir kişi hem savcı hem de hakim görevini üstlenemez. Sayın MHK Başkanı, hem savcılığa hem de hakimliğe soyunmuştur. Bunu da kabul etmiyoruz. Sezon başından beri bize yapılan haksızlıkların sebebi daha iyi anlaşılıyor. Demek bazı görüntüler yayınlanabilir, bazılarının ise yayınlanmaması lazım!” dedi.

MHK’nın tarafsız olması gerektiğini belirten Galatasaray Başkanı “Deliller herkese açık olmalı, herkes hakkını arama mecburiyetindedir. Adaletten vazgeçerseniz, tarafsızlığınızı kaybedersiniz. MHK en tarafsız olması gereken kurumdur. Bu kurumun başkanı arka kapılarda, gizli telefon görüşmelerinde değil adaletiyle hepimize örnek olmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Jesus’un açıklamalarına değinen Dursun Özbek “Hocaları Türk futbolunun değerini iki paralık etmek istiyor. Ülkemizin itibarını yok etmeye çalışıyor, herkes suskun, herkes dilini yutmuş. Yıllardır süren başarısızlıkların üzerini insanları kandırarak kapatmayın” dedi. Özbek sözlerini Türk futboluna adaleti getireceklerini belirterek tamamladı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN