Giresunspor maçlarını VAR'sız oynamak istiyor

Giresunspor maçlarını VAR'sız oynamak istiyor

Giresunspor, Süper Lig'deki maçlarını video hakem sistemi (VAR) olmadan oynamak istediğini resmen duyurdu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, 1-2 kulübün istemesiyle değil ligdeki bütün kulüplerin bu yönde talepte bulunması durumunda bunun olabileceğini söyledi.

Süper Lig ekiplerinden Giresunspor, bundan sonraki maçlarının VAR sistemi uygulanmadan oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kuruluna (MHK) başvuruda bulunacağını açıkladı.

Yeşil beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, hafta sonu oynanan Giresunspor-Beşiktaş maçında attıkları golün VAR kontrolü sonucu iptal edildiği hatırlatıldı.

"VAR, OYUNU ADALETTEN UZAKLAŞTIRIYOR"

VAR sisteminin futbolu adaletten uzaklaştırdığı ifade edilen açıklamada, "Ülkemizde kullanılmaya başladığı günden beri, asıl amacı telafisi mümkün olmayan, oyunun sonucuna etki edecek büyük hatalarda devreye girerek hatayı düzeltmek olan sistemin ne yazık ki farklı amaçlara evirildiğini, oyunu adaletten daha da uzaklaştırdığını hep birlikte tecrübe etmiş bulunmaktayız.

Avrupa liglerindeki uygulamalardan çok uzakta bir şekilde uygulanan bu VAR sisteminin, teknolojinin imkanlarından daha çok faydalanarak doğru kullanımı bulunana kadar kullanılmaması gerektiği fikri tüm Anadolu kulüplerinde baş göstermiştir.

Bu bağlamda kulüp olarak maçlarımızın VAR sistemi uygulanmadan oynanması için 10 Ekim Pazartesi günü sunacağımız dilekçe ile Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kuruluna başvuruda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

"1-2 KULÜBÜN BAŞVURUSUYLA VAR KALKMAZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, "VAR sisteminin iptali için 1-2 kulüp değil de, tüm kulüplerin talebi gerek" dedi.

VAR sisteminin iptaline dair talepler üzerine konuşan Büyükekşi, "Bu yıl ilk kez 1. Lig'de de VAR sistemini kullanıyoruz. Gri pozisyonlara zaten karışmıyor. Hakemin göremediği net pozisyonlarda uyarı yapıyor. Bu sistem hakkında talepler için bir iki kulübe değil, bütün kulüplerin taleplerine bakmamız lazım. Bu sistem olmasaydı, penaltılar ve ofsaytlar da birçok hata yapılırdı" sözlerini kullandı.

Hakem eleştirilerini de yanıtlayan TFF Başkanı Büyükekşi "Hakemler de insan ve onlar da yanlış yapabiliyorlar. Önemli olan onların iyi niyetli olması. Zaten hata yapan hakemler, performanslarına göre ceza alıyor. Umuyorum hakemlerimizin performansı artar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN