Göztepe'den deprem bölgesine anlamlı destek

Göztepe'den deprem bölgesine anlamlı destek

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm ülkeyi üzüntüye boğan deprem nedeniyle Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıklayarak bayrakların yarıya çekileceğini belirtti. 3 bin 549 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin ardından tüm spor kulüpleri harekete geçti. Göztepe Spor Kulübü, depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım toplarken, Gürsel Aksel Stadyumu da AFAD toplanma merkezi haline getirdi.

Pazartesi günü sabah saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen deprem tüm Türkiye'yi yasa boğarak 3 bin 549 vatandaşımızın ölümüne neden oldu.

Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da hissedilen deprem sonucunda binlerce vatandaşımız evsiz kaldı.

3 bin 549 vatandaşımızın ölümüne neden olan deprem 22 bin 168 vatandaşımızın ise yaralanmasına neden oldu. Şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımız enkaz altından çıkartılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıklayarak bayrakların yarıya çekileceğini belirtti.

GÜRSEL AKSEL STADYUMU AFAD TOPLANMA MERKEZİ HALİNE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde 53 bin 317 arama-kurtarma görevlisinin çalıştığını duyururken tüm spor kulüpleri depremin ardından harekete geçti. İzmir takımlarından Göztepe Spor Kulübü, taraftarların da desteğiyle; depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılması adına Gürsel Aksel Stadı’nda acil ihtiyaç listesi hazırladı.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe Spor Kulübü örnek bir adıma imza attı. İzmir ekibi, depremden etkilenen tüm vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım toplarken, Gürsel Aksel Stadyumu da AFAD toplanma merkezi haline getirdi.

Sarı-kırmızılı ekip ayrıca; kulübün resmi ürün mağazası GÖZGÖZ mağazaları deposunda bulunan kış koşullarına uygun tüm ürünler kulüp tarafından ilgili kamu kurumlarıyla ve taraftarla koordine edilerek deprem bölgesine ulaştırdı.

Futbolculardan; Yasin Öztekin, Atınç Nukan, İsmail Köybaşı,Yalçın Kayan ve Tarık Çamdal da yardım merkezine giderek destekte bulundular. İzmir ekibi, insan gücünü daha etkin kullanabilme ve paketlemelerin sağlıklı yapılabilmesi amacıyla AFAD toplama merkezini de Gürsel Aksel Stadı’na taşıdı.

Göztepe Spor Kulübü Eski Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Sepil’in sahibi olduğu Sepil Holding ise; ihtiyaçlarda kullanılmak üzere deprem bölgesine 5 Milyon TL bağış yaptı. Yapılan açıklamada, holding çalışanlarının da bir aylık maaşlarını depremzedelere bağışladıkları duyuruldu.

“ACİL İHTİYAÇLARI HIZLICA TEMİN EDİP GÖNDERİMİNİ SAĞLIYORUZ”

Bunun yanı sıra Sepil, taraftarları ve İzmir halkını Gürsel Aksel Stadyumu'nda bulunan deprem yardım toplama merkezine davet etti. Bölgenin acil ihtiyaçlarının olduğunu aktaran Sepil, “Acil ihtiyaçları hızlıca temin edip, gerekli kamu ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde gönderimini sağlıyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN