Iga Swiatek'ten Fransa Açık'ta 3'üncü şampiyonluk

Iga Swiatek'ten Fransa Açık'ta 3'üncü şampiyonluk

2023 Fransa Açık'ta (Roland Garros Turnuvası) tek kadınlarda, dünya 43 numarası Karolina Muchova'yı 2-1 (6-2, 5-7, 6-4) yenen 1 numaralı seribaşı Iga Swiatek şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada 3. zaferini yaşayan 22 yaşındaki Swiatek, Serena Williams'tan bu yana 4 grand slam şampiyonluğu kazanan en genç kadın tenisçi oldu.

2023 Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı tek kadınlarda, dünya 43 numarası Karolina Muchova'yı 2-1 (6-2, 5-7, 6-4) yenen 1 numaralı seribaşı Iga Swiatek kazandı. Başkent Paris'te düzenlenen sezonun ikinci büyük turnuvasının kadınlar şampiyonunu belirleyecek maçta, 2020 ve 2022 şampiyonu Polonyalı Swiatek ile kariyerinin ilk grand slam finaline çıkan Çek Muchova karşılaştı.

Rakibine yalnızca 3 puan verdiği ilk üç oyun sonunda 3-0 öne geçen Swiatek, mücadeleye güçlü bir başlangıç yaptı. 8. oyunda bir kez daha servis kıran Swiatek, Muchova'nın 14 basit hatasına karşı 5 hata yaptığı ilk seti 6-2 aldı.

İkinci setin başında da 3-0 geriye düşen Muchova, puan kazandıran vuruşlar ile hatalar arasındaki dengeyi kurması ve file önü puanlarındaki üstünlüğü sayesinde skoru 3-3'e getirmeyi başardı.

Swiatek'in peş peşe hatalar yaptığı 11. oyunda servis kıran Muchova, kendi servis oyununda kullandığı üçüncü set puanından yararlandı ve 7-5'lik skorla karşılaşmayı final setine taşıdı.

Geriden gelmenin moraliyle 3. sette rüzgarı arkasına alan Muchova, 2-0 üstünlük yakaladı ancak avantajı kullanamadı. Baskı altındaki puanlarda daha soğuk kanlı kalan Swiatek, seti 6-4, 2 saat 46 dakika süren maçı da 2-1 kazandı.

22 yaşındaki raket, Roland Garros'daki 3'üncü, kariyerindeki 14. tekler şampiyonluğunu elde etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN