İran, milli halterciye cezayı böyle kesti: İsrailli sporcuyla el sıkışmanın faturası ağır oldu

İran, milli halterciye cezayı böyle kesti: İsrailli sporcuyla el sıkışmanın faturası ağır oldu

İranlı halterci Mustafa Rajaei, podyumda İsrailli bir meslektaşını selamlaması nedeniyle Tahran tarafından ömür boyu spordan men etti. Tecrübeli haltercinin "tüm spor tesislerine" girmesinin yasaklandı.

SELMAN CÖMERT

Tecrübeli halterci Mostafa Rajaei, Polonya'da düzenlenen 2023 Dünya Ustalar Halter Şampiyonası'nda kendi kategorisinde ikinci oldu ve hafta sonu etrafına İran bayrağı sarılmış bir şekilde podyuma çıktı.

Podyumun bir diğer basamağında ise üçüncü olan İsrailli Maksim Svirsky yer aldı.

İki sporcunun el sıkışması ve birlikte fotoğraf çektirmesi, İran Halter Federasyonu'nun "affedilemez" bir ihlal olarak nitelendirdiği bu olay nedeniyle Rajaei'yi ömür boyu tüm sporlardan men etmesine yol açtı.

"CEZA, İRAN'IN 'KUTSAL' KURUMUNUN TUTUMUYLA AYNI DOĞRULTUDA"

"Federasyonun tutumu İran İslam Cumhuriyeti'nin kutsal kurumunun tutumuyla aynı doğrultudadır" denilen açıklamada, Rajaei'nin hayatının geri kalanında "tüm spor tesislerine" girmesinin yasaklandığı belirtildi.

Halter takımına başkanlık eden Hamid Salehinia görevinden alındı ve federasyon, kıdemli haltercileri temsil etmek üzere kurulan bir komitenin de feshedildiğini söyledi.

Federasyon başkanı Sajad Anoushiravani yaptığı açıklamada, "Devrim liderinden, şehit ailelerinden ve tüm İran halkından özür dilemenin yanı sıra, halter ailesinde bu tür olaylara bir daha asla tanık olmayacağımıza söz veriyorum" dedi.

İRANLI SPORCULAR YILLARDIR İSRAİLLİ RAKİPLERİYLE KARŞILAŞMAYI REDDEDİYOR

Krakow'daki halter şampiyonasına 47 ülkeden binden fazla sporcu katıldı.

İran, İsrail'i bir ülke olarak tanımıyor ve İranlı ve İsrailli sporcular arasında herhangi bir temasa karşı duruyor.

Al Jazeera'da yer alan habere göre, İranlı sporcular yıllardır yarışmalarda İsraillilerle karşılaşmayı reddediyor. Bu yüzden birçok kez turnuvalardan diskalifiye edilen İranlı sporcular, bazen de tıbbi gerekçelerle yarışmalardan çekiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN