Işın Çelebi'den 'ibrasızlık' değerlendirmesi: Silah gibi kullanılmaya başlandı

Işın Çelebi'den 'ibrasızlık' değerlendirmesi: Silah gibi kullanılmaya başlandı

Galatasaray'da, Başkan Burak Elmas'ın yönetiminin idari açıdan ibraz edilmemesi, tüzük gereği seçim kararı alınmasına neden olmuştu. Galatasaray'ın eski başkan adaylarından Işın Çelebi, "Galatasaray'da ibrasızlık bir silah gibi kullanılmaya başlandı" dedi.

Galatasaray'da 27 Mart'ta gerçekleştirilen kongrede, 2021 yılında görev yapan merhum Mustafa Cengiz ile Burak Elmas yönetimlerinin faaliyetleri kapalı oylama usulüyle mali ve idari yönden ibraya sunuldu.

Kulüpte 1 Ocak-16 Haziran'da görevde bulunan merhum eski Başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin faaliyetleri hem mali hem de idari yönden ibra edildi. Ancak mevcut Başkan Burak Elmas ve yönetimi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi.

Bunun üzerine tüzük gereği seçime gitme kararı alındı. Galatasaray'ın eski başkan adaylarından Işın Çelebi, ibrasızlık kararını ve seçim sürecine ilişkin, "Galatasaray'da ibrasızlık bir silah gibi kullanılmaya başlandı" dedi.

2011'i HATIRLATTI

Cumhuriyet'ten İrem Yavuz'un haberine göre, Galatasaray'da 2011 yılında yaşanan ibrasızlığa dikkat çeken Çelebi, "Ben o zaman Adnan Polat'ın yanında ikinci başkandım. O dönemde ibra edilmedik. Başlangıç noktası orası oldu. Daha sonra bu ibrasızlık hali bir silah gibi kullanılmaya başlandı. Mustafa Cengiz döneminde de bu ibrasızlık olayı tekrarlandı" dedi.

İbrasızlığın Galatasaray'daki bölünmüşlüğe işaret ettiğinin altını çizen Çelebi, bu durumun güç kaybına neden olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Galatasaray'da bu bölünmüşlük, güçlerin de kuvvet kaybetmesine yol açtı. Bölünmüşlük, yönetim zafiyeti ortaya çıkardı. Galatasaray'da bu bölünmüşlükleri sona erdirmek gerektiğini defalarca söyledik. Galatasaray'ın birlik ve beraberliğini sağlayarak, gücünü artırmamız gerektiğini defalarca söyledik. Buna örnek olsun diye biz büyük bir grup olarak ciddi bir güce sahipken, herkese çağrıda bulunduk ve renk seçimine katılmadık. O olaylardan sonra gördük ki birlik ve beraberlik çağrısı çok önemli. Ama ne yazık ki, geçtiğimiz kongrede yeniden bu idari ibrasızlık ön plana çıktı ve Burak Elmas yönetimi, idari ibrasızlık sonucu istifa etmek zorunda kaldı"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN