İstanbullular Togg görücüye çıktı! Araç Galataport'da sergilenmeye başladı... Aracı yakından inceleyebileceksiniz

İstanbullular Togg görücüye çıktı! Araç Galataport'da sergilenmeye başladı... Aracı yakından inceleyebileceksiniz

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG görücüye çıktı. Ekim ayında seri üretim yapılması hedeflenen TOGG Galataport'ta sergilenmeye başladı. Araç 15 Ekim 2022 tarihine kadar Galataportta sergilenecek.

2023 yılında güzel bir giriş yapmayı planlayan elektrikli ilk akıllı cihaz C SUV'u satışa çıkarmaya hazırlanan TOGG, seri üretim yapılmasını planlıyor. Markanın vizyonunu ortaya koyan Konsept Akıllı Cihazı Galataport İstanbul'da sergilenmeye başladı. İstanbul'da bulunan herkes 15 Ekim'e kadar inceleyebilecek.

TOGG GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

TOGG tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Türkiye'nin ilk yerli otomobili 15 Eylül itibariyle Doğuş Medya’nın misafirliğinde Galataport İstanbul'da sergilenmeye başladı. 15 Ekim 2022 tarihine kadar ziyaretçilere açık olarak sergilenecek olan araç, gelecek teknolojiler hakkında da bilgiler sunuyor.

Çevre dostu uygulamaları ile Avrupa'nın ikinci en büyük LEED Platin sertifikası bulunan Galataport İstanbul, inovatif yaklaşımı sayesinde sürdürebilirlik açısından birlik sağlıyor.

TOGG Görücüye çıktı

TOOG bütün ihtişamıyla sergilenmeye devam ederken stilistik özellikleri de ön plana çıkıyor. Dinamik ve yenilikçi bir yapıya sahip olan TOGG, kaslı arka tasarımı ve ön farlarıyla tüm dikkatleri üzerinde topladı. Otomobilin profilini güçlendirmek için arkaya kadar uzayan omuz çizgisi ve aydınlatmalı TOGG logosu Doğu ve Batının birliğine vurguluyor.

Murat Günak liderliğindeki çalışmalar devam ederken TOGG tasarımcıları da araç geliştirme aşamalarına hız kazandırıyor. Pininfarina stüdyolarında üretilmiş olan ön cam doğuştan elektrikli mimariye uyum sağlayacak bir şekilde tasarlandı. Bunun yanı sıra aracın jantları ise tamamen görüntüye uygun olarak tasarlanmış lale özelliğini taşıması ile ön plana çıkıyor.

TOGG TASARIMI İLE GÖZ DOLDURUYOR

Tasarımı ile birçok kişinin dikkatini çeken TOGG, Menekşe ve çivit mavisi karışımı metalik gri bir renge sahiptir. Dış tasarımı ile göz dolduran araç iç tasarımı ile de oldukça dikkat çekiyor. Yolculuklar sırasında kabin deneyimini en üst seviyeye Taşıyan TOGG, C SUV’un tasarımına benzeyen bir yaklaşım izlemektedir. Direksiyon simidinin sportif ve zarif bir tasarıma sahip olması iç tasarım ile uyum sağlarken araç içerisinde iç tarafı Entegre edilmiş dört emniyet kemerine sahip tekli koltuklar yer almaktadır. Orta sütunu ortadan kaldıran bir tasarıma sahip olan araç kapıları bir kitap gibi açmaktadır.

TOGG tasarımı

Ön koltuklarda kullanılan açık renkli göze çarparken arka koltuklarda ise koyu renk kullanılmıştır. Özgünlüğü vurgulamak istenen emniyet kemerlerinde ise açık mavi renk tercih edildi. Ekim ayı içerisinde seri üretim yapılması TOGG, uluslararası yeterlilik testleri tamamlandıktan sonra 2023 yılına bomba gibi giriş yapacak.

YENİ MODELLER ÜRETİME ÇIKACAK

2023 yılında satışa çıkması planlanan TOGG, daha sonra C segmentinde yer alan Sedan ve Hatchback modellerini üretim aşamasına geçecek. İlerleyen yıllarda ise B-SUV ve C-MPV’nin üretime geçmesi planlanıyor. Bu sayede TOGG araçların toplamda 5 model ile satışta yer alması planlanıyor.

5 FARKLI MODEL ÜRETİLECEK

2030 yılına kadar geliştirmeyi hedefleyen TOGG, 5 farklı model ile piyasada yer alacak. 2030 yılına kadar 1 milyon adet araç üretmeyi hedefleyen TOGG çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

TOGG Özellikleri Neler

Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolamak için çözümler bulmaya çalışan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), ilk prototip bataryanın üretildiğini de açıkladı. İlk yerli otomobilimiz olan TOGG, 2023 yılının ilk çeyreğinde yollarda olacak. 29 Ekim 2022 tarihinde seri üretim yapılması planlanan TOGG için kritik süreç tamamlandı.

BATARYA ÜRETİMİ YAPILDI

Gebze'de kurulan Batarya Geliştirme Merkezinde ilk prototip bataryanın üretildiği açıklandı. Bununla birlikte test aşamalarının da başarı ile sonuçlandığı vurgulandı. Tesiste üretimi yapılan ilk batarya için yapılan test sonuçlarının da olumlu olduğu paylaşıldı.

2023 YILINDA YOLLARDA OLACAK

2021 yılında açılan Siro 2023 yılının başından itibaren seri üretim yapmaya başlayacak. İkinci aşamaya geçilmesi ile birlikte Siro Batarya Geliştirme Merkezi ile Farasis Energy’nin Li-Ion NMC batarya hücrelerinin üretimini üstlenecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN