Karabağ'dan tarihi başarı

Karabağ'dan tarihi başarı

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu play-off heyecanı sona erdi. Karadağ, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Braga'yı saf dışı bırakarak bir peri masalına imza attı. Karabağ, Avrupa Ligi'nde son 16 turuna yükselen ilk Azerbaycan temsilcisi oldu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu maçında Karabağ FK ile Braga, Tofig Behvramov Stadyumunda karşılaştı.

Portekiz'deki ilk maçı 4-2 kazanan Karabağ, sahasında çok zorlu anlar yaşadı. 57. dakikada 10 kişi kalan Azerbaycan temsilcisi, kalesinde peş peşe gördüğü gollerin ardından 2-0 yenik duruma düştü. Mücadele uzatma devrelerine taşındı.

Uzatma devreleri ise nefesleri kesti. 102. dakikada Matheus Silva'nın golüyle tur için dev bir adım atan Karabağ, 115. dakikada Banza'nın penaltı golüne engel olamadı. Maçın ve turun skoru ise son saniyede belli oldu. Karabağ'ın 19 yaşındaki yıldızı Nariman Akhundzada, kaydettiği golle takımına son 16 turu biletini getirdi.

Karabağ, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan ilk Azerbaycan takımı olarak tarihe geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN