Kartal’ı taktik tahtasında çözdük

Kartal’ı taktik tahtasında çözdük

Fenerbahçe’nin Macar stoperi Attila Szalai, Beşiktaş derbisine en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Ezeli rakiplerini analiz ettiklerini ifade eden Szalai “Bizim için hedef her maç 3 puandır. Alacağımız galibiyetle taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz” diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig’de pazar günü Beşiktaş ile karşılaşacak Fenerbahçe’de Attila Szalai idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İyi yolda ilerlediklerini ifade eden Macar stoper “Bana göre iyi bir yoldayız şu anda. Geçmişte zor diyebileceğimiz maçlar vardı. Önemli 3 puanlar elde ettik. Milli ara öncesi Alanyaspor’a karşı önemli bir galibiyet aldık. Derbiye odaklandık. İyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Umuyorum ki 3 puanla hazırlıklarımız karşılığını alacağız” dedi.

Teknik direktör Jorge Jesus’un savunma hattında sıklıkla sistem değiştirmesine ilişkin soruya yanıt veren Szalai “Bana göre sistem her şey anlamına gelmiyor. Nasıl oynayacağımıza hocamız karar veriyor. Bunlar temel sistemler ama maç içerisinde oyun tarzınız değişebilir. Bizler şu anda rakibimize yönelik olarak en iyi şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Derbilerde şu ana kadar iyi sonuçlar alamadık ama bu maç için iyi hazırlanıyoruz. 3’lü veya 4’lü defans oynamak önemlidir ama futbolda sistem her şey demek değildir” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın güçlü ve zayıf yanlarına odaklandıklarını belirten Szalai “Beşiktaş’ın güçlü yanlarını biliyoruz. Ofansif olarak da kaliteli oyunculara sahipler. Türkiye’de diğer takımlarda da yetenekli futbolcular var. Nasıl hazırlandığımızı açıklamayacağım ama rakibimizi en iyi şekilde analiz ettiğimizi söyleyebilirim Bizim için hedef her maç 3 puandır. Büyük hedeflere sahibiz. Her maç bizim için final. Her maçı kazanmak istiyoruz. Bu maçı da kazanmak istiyoruz. Alacağımız galibiyetle taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz” diye konuştu.

Sezon boyunca çok az dinlenme fırsatı bulduğu hatırlatılan Macar savunmacı “Çok mutluyum. Çünkü, Fenerbahçe formasıyla çok fazla maça çıktım. Bana göre futbolcu için en mutlu edici şeylerden biri sürekli olarak sahada olmaktır. 3 günde 1 maç yapabilmektir. Profesyonellik adına kendim ve Fenerbahçe için en iyisini sergilemeye çalışıyorum” dedi.

Galatasaray’ın aldığı sonuçlarla ilgilenmediklerini belirten Szalai “Bana göre takımımızda çok fazla kaliteli oyuncu mevcut. Aynı zamanda karakterli oyuncular. Galatasaray’ın maçlarıyla ilgilenmiyoruz. En önemlisi kendi oynayacağımız maçlar. Hedefimiz şampiyonluk. Umuyorum ki kendimizi adayarak istediğimiz sonuca erişeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN