Merkez Hakem Kurulu'ndan Fırat Aydınus'u sevindiren karar

Merkez Hakem Kurulu'ndan Fırat Aydınus'u sevindiren karar

TFF Merkez Hakem Kurulu, hakemlikle ilgili önemli bir karar aldı. Aktif hakemlik yaşamı Göztepe-Beşiktaş maçıyla biten 47 yaşındaki Fırat Aydınus’a müjde geldi. Öte yandan Aydınus'un MHK'ya kupa finali nedeniyle son derece içerlediği ve yakın çevresine kırgınlığını dile getirdiği belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu, hakemliği bırakma yaşını yükseltmek için çalışma başlattı. Halen 47 olan yaş sınırını 48-50 bandına çekmeyi planlayan MHK’nın bu adımına, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in de olumlu baktığı ve onay verdiği öğrenildi.

Değişiklik hayata geçirilirse, sezonun son haftasında oynanan Göztepe - Beşiktaş maçını yöneterek hakemliğe veda eden deneyimli hakem Fırat Aydınus’a en az bir sezon daha devam hakkı doğacak. UEFA eğitimcisi Jaap Uilenberg, “fiziksel olarak hazır olan hakem 50 yaşına kadar maç yönetebilir” diyerek plana destek verdi. Merkez Hakem Kurulu, İngiltere ve Hollanda modellerini inceledikten sonra bir taslak hazırlayarak federasyon yönetim kuruluna sunacak.

MHK talimatının “Üst klasman hakemliği ve üst klasman yardımcı hakemliği” başlıklı 52. maddesine göre; “Profesyonel (Sözleşmeli) hakemler arasından performansa dayalı olarak MHK-TFF Yönetim Kurulu’nun onayı ile yıllık sözleşmeler ile en fazla 47 yaşına kadar uzatılabilir” hükmü yer alıyor. MHK, atletik testlerde başarılı olması kaydı ile yaş sınırını yukarı çekmek istiyor.

Fırat Aydınus’un “teamül” gereği jübile anlamına gelen Ziraat Türkiye Kupası final maçını yönetmesi bekleniyordu. Aydınus, geçen sezonun final karşılaşmasında Ali Palabıyık’ın VAR hakemi olarak Riva’da bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN