Messi Arjantin’i golleriyle taşıyor

Messi Arjantin’i golleriyle taşıyor

FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin’in Avustralya’yı mağlup ettiği maçta Lionel Messi, kariyerinin bininci karşılaşmasına çıktı. Avustralya filelerini bir kez havalandıran 35 yaşındaki yıldız, organizasyon tarihindeki 9’uncu golünü atarak Diego Maradona’yı geride bıraktı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin, Avustralya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Arjantin’e galibiyeti getiren golleri 35’inci dakikada Lionel Messi ve 57’nci dakikada Julian Alvarez atarken, Avustralya’nın tek sayısı ise 77’nci dakikada Enzo Fernandez’in kendi kalesine attığı gol ile geldi. Arjantin bu sonucun ardından çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu.Arjantin’in yıldızı Lionel Messi, kariyerindeki 1000. maçta 789. golüne imza attı. Avustralya karşısında takımını 1-0 öne geçiren golü atan Messi, 1000. maçını da boş geçmedi. Son kez katıldığı Dünya Kupası’nda şampiyonluk sevinci yaşamak isteyen Messi, Avustralya karşısında 1000. maçına çıkarak kariyerinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. 35 yaşındaki Messi, milli takımda 169, Barcelona ve Paris Saint-Germain’de ise toplam 831 maçta forma giydi. Söz konusu karşılaşmalarda 788 gol atan yıldız futbolcu, 338 gole de verdiği paslarla katkı sağladı. İspanya LaLiga’da 520 kez fileleri havalandıran Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 161, İspanya Kupası’nda da 80 gol kaydetti. Avustralya karşısında fileleri havalandıran Messi, Dünya Kupalarındaki gol sayısını 9’a yükseltti. Messi, şampiyonada 8 golü bulunan Arjantin efsanesi Diego Armando Maradona’yı geride bıraktı. Messi, 10 golüyle Arjantin’in Dünya Kupalarındaki en golcü ismi Gabriel Batistuta ile arasındaki farkı da 1’e indirdi. Messi ayrıca, Dünya Kupalarında 8 gol atan Cristiano Ronaldo’yu da geçmeyi başardı.

Arjantin’in yıldızı Lionel Messi, çeyrek finalde Hollanda’yı mağlup etmeleri halinde bir rekora daha yaklaşacak. 35 yaşındaki dünya yıldızı FIFA Dünya Kupası tarihinde en fazla karşılaşmaya çıkan oyuncu olmak için 3 müsabakaya ihtiyaç duyuyor. Bu güne kadar 23 Dünya Kupası maçında sahneye çıkan Lionel Messi, Almanya’nın efsane oyuncularından Lothar Matthaus’u geride bırakmayı hedefliyor. Matthaus 25 maçla rekoru elinde bulundururken Arjantin’in yarı finale oynaması durumunda Messi, rekoru egale edecek. Final veya üçüncülük maçında da forma giymesi durumunda rekor Messi’nin olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN