Okan Buruk: Önceki federasyon daha kaliteli hakemler seçmişti

Okan Buruk: Önceki federasyon daha kaliteli hakemler seçmişti

Ziraat Türkiye Kupası C Gurubu ikinci maçında Galatasaray, deplasmanda Boluspor'u 4-1 yendi. Okan Buruk, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, yabancı hakemler hakkında "Biz her şeye açığız. En iyisi gelecekse her şeye açığız. Kim yönetirse yönetsin, bizim için önemli değil, Geçen sene gelenler daha elitti. Geçen federasyonun seçtiği kaliteli hakemleri şimdi göremiyoruz." dedi.

Ziraat Türkiye Kupası ikinci grup maçında Galatasaray, Boluspor'u deplasmanda 4-1 yendi. Sarı kırmızılıların gollerini Alvaro Morata, Eyüp Aydın, Ahmed Kutucu ve Yusuf Demir attı. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mücadeleyi değerlendiren Buruk, "Bugün stada korkarak gelmiştik ama zemin temizlenmişti ve maç oynamaya müsaitti. Boluspor’u tebrik etmek istiyorum, maçın bazı bölümlerinde çok iyi oynadılar. İlk yarı üçlü savunma oynadık, ikinci yarı dörtlüye döndük. Maçın sonuna kadar oyunumuzu devam ettirdik." dedi.

SAKATLIK AÇIKLAMASI

Takımdaki eksikliklere de değinen genç teknik adam, "Özellikle genç oyuncularımızla yeni transferlerimizin performanslarını gördük ve iyi yanıtlar aldık. Akademimizden oyuncularımızı kullanma şansımız oldu. Barış Alper'i biraz koruduk. Hafta sonu cezalı olduğu için oynamayacak. Alkmaar maçına hazır olacağını düşünüyoruz. Yunus'un ağrıları var, gün gün takip edip ona göre karar vereceğiz. Jakobs antrenmanlara başlamadı. Kerem Demirbay yarından itibaren antrenmana başlayacak. Sallai’nin kasığındaki sakatlığı çok büyük değil, yarın kontrol edeceğiz. Osimhen’i de dinlendirdik, o yüzden buraya gelmedi." ifadelerini kullandı.

“EKİBİMLE BİRLİKTE LİSTEYİ BELİRLEYECEĞİZ”

Başarılı çalıştırıcı, bu gece teslim edilmesi gereken UEFA listesiyle ilgili, "Ekibimle birlikte listeyi belirleyeceğiz. 3 oyuncu sokabiliyoruz listeye, bu zor bir şey. Büyük sakatlık yaşayan kulüplere fazladan hak verebilirlerdi. Transfer olacak oyuncuların birçoğuna Avrupa listesinin net olmadığını söyledik." sözlerini sarf etti.

“FİZİKSEL OLARAK DURUMUNU DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Son transfer Lemina'nın durumu hakkında Okan Buruk, "Lemina’nın da tam durumunu bilmiyoruz. Doktorumuz yavaş yavaş takıma adapte olması gerektiğini söyledi. Fiziksel olarak onun da durumunu değerlendirip karar vereceğiz." dedi.

“ÖNCEKİ FEDERASYONUN SEÇTİĞİ KALİTELİ HAKEMLERİ ŞİMDİ GÖREMİYORUZ”

Okan Buruk, kendisine gelen yabancı orta hakem hakkındaki soruyu ise, "Biz her şeye açığız. En iyisi gelecekse her şeye açığız. Kim yönetirse yönetsin, bizim için önemli değil. Bütün takımlara adil bir şekilde olacaksa o konuda açığız. En elit hakemleri buraya getiremiyoruz. Geçen sene gelenler daha elitti. Geçen federasyonun seçtiği kaliteli hakemleri şimdi göremiyoruz." sözleriyle yanıtladı.

TRANSFERİ AÇIKLADI

Buruk basın toplantısında, "Carlos Cuesta, takımıyla çalışarak hazır bir şekilde buraya geldi." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN