Okan Buruk tarihe geçti! Tekrarlanması zor başarı: Son 35 yılın en iyisi...

Okan Buruk tarihe geçti! Tekrarlanması zor başarı: Son 35 yılın en iyisi...

Bu sezon Galatasaray ile üst üste ikinci Süper Lig şampiyonluğuna ulaşmayı hedefleyen Okan Buruk, tekrarlanması güç bir başarıya imza atarak son 35 yılın en iyisi oldu.

Trendyol Süper Lig'in 28. hafta karşılaşmasında deplasmanda konuk olduğu Beşiktaş'ı 0-1 mağlup ederek şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde gösterdiği performansla başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Bu sezon Süper Lig'deki 28 karşılaşmada 15 gol yiyen sarı-kırmızılı ekip, bu alanda tarihe geçerek son 35 yılın en iyisi oldu.

SON 35 YILIN EN İYİSİ

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de şuana dek Hatay ve Samsun'dan 2'şer gol yerken Başakşehir, Ankaragücü, Beşiktaş, Kasımpaşa, Adana Demirspor, Sivasspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK ve Antalyaspor'dan ise 1'er gol yedi.

Takvim'in haberine göre; Süper Lig'den en son 1988-1989 sezonunda Gordon Milne yönetimindeki Beşiktaş, 28. haftalar itibarıyla kalesinde yalnızca 13 gol görmüştü. Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılı ekip, ezeli rakibinin rekoruna en yakın takım olmayı başardı.

Bu sezon iç sahada oynadığı 14 maçın tamamını kazanarak evinde fire vermeyen sarı-kırmızılı ekip, rakip filelere 34 gol kaydederken kalesinde 10 gol gördü. Aslan, deplasmanda ise 33 puan topladı.

İNTER İLE YARIŞIYOR

Öte yandan UEFA'nın ülke sıralaması dikkate alındığında ilk 10 ligde en iyi savunma yapan ikinci takım Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray oldu.

Real Madrid, Arsenal, PSG, Bayer Leverkusen gibi Avrupa ekiplerini geride bırakan sarı-kırmızılı ekip, maç başına 0.53 gol yedi. İtalya'da 27 maçta 13 gol yiyen Inter, 0.48 ile Galatasaray'dan daha iyi ortalamaya sahip tek takım olmayı başardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN