Olaylı Göztepe-Altay karşılaşması davasında karar

Olaylı Göztepe-Altay karşılaşması davasında karar

Olaylı bir şekilde yarıda kesilen Göztepe ve Altay arasındaki karşılaşmanın davasında Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ı işaret fişeğiyle yaralayan tutuklu sanık Furkan Ersanlı ile tutuksuz 23 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme sonucunda sanık Ersanlı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

1. Lig takımları Göztepe ile Altay arasındaki 27 Kasım 2022 tarihli derbide meydana gelen olaylarla ilgili dava süreci devam ediyor. Maç sırasında Altay tribünlerinden atılan işaret fişeğiyle yaralanan bir Göztepe taraftarı ve sahaya atlayarak Altay kalecisine saldıran bir kişi nedeniyle maç tatil edilmişti. Olaylarla ilgili soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler arasında yer alan Mehmet Nihat Aydın ve Altay tribününden atış yapan Furkan Ersanlı, D.D., K.E., E.Y., H.Ç., M.E.K., A.G., H.K., M.Y., S.H., Ç.K., E.E., A.B., Ş.P., Ö.U., Ü.T., T.G., G.A.A., ve E.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer bazı şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu olaylardan sorumlu tutulan Mehmet Nihat Aydın hakkında 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Furkan Ersanlı için ise iddianamede, planlı ve kararlı bir şekilde işaret fişeğini Göztepe tribünlerine ateşleyerek 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından toplamda 23 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da olaylar nedeniyle her iki takımı da hükmen mağlup sayarak disiplin cezaları uygulamıştı. Maç seyirci yasağının kaldırılması talepleri mahkeme tarafından reddedilirken, duruşma savcısı da bu taleplere karşı çıktı.

Tutuklu sanık Ersanlı'nın avukatı ise müvekkilinin doğrudan kastla hareket etmediğini ve tutukluluğunun uzun süre devam ettiğini belirterek, tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Mahkeme, talepleri reddederek duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN