‘Onlarca kez mali kural ihlali’ iddiası: Premier Lig’den Manchester City’ye suçlama

‘Onlarca kez mali kural ihlali’ iddiası: Premier Lig’den Manchester City’ye suçlama

İngiltere Premier Lig’de son yılların başarılı takımlarından Manchester City, mali kural ihlalleriyle ilgili suçlamalarla karşı karşıya. Lig yetkilileri, Manchester City'yi birkaç yıl içinde yüzden fazla kez kuralları ihlal etmekle suçluyor. İddialar kanıtlanırsa, takım, ligden ihraç edilmesine kadar çeşitli cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Dünyanın en çok takip edilen liglerinden İngiltere Premier Lig, çarpıcı bir iddiayla sarsılıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir grubun 2008 yılında takımı satın almasıyla başarıdan başarıya koşan Manchester City, ligin mali kurallarını yüzden fazla kez ihlal etmekle suçlanıyor.

DEVREDİLMESİNDEN BU YANA

Altı kez Premier Lig şampiyonu olan takım, ‘kulübün mali durumu hakkında doğru ve adil bir görüş’ vermemekle, oyuncu ve menajer ücretlerinin ‘tüm ayrıntılarını bildirmemekle’, mali adilliğe ilişkin kurallara uymamakla suçlanıyor. Suçlamaları değerlendirecek olan bağımsız komisyon, kulübü suçlu bulması halinde ligden ihraç edilmesini, askıya alınmasını veya puan silinmesini tavsiye edebilecek.

Kadro değerinin 1 milyar sterlinden fazla olduğu tahmin edilen Manchester City’nin 2008'de Abu Dabi Kraliyet Ailesi tarafından kontrol edilen özel bir sermaye grubu tarafından devralınırken, suçlamalar 2009 yılından şimdiye kadarki sezonları kapsıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN