Regragui’nin gözü bronz madalyada

Regragui’nin gözü bronz madalyada

2022 FIFA Dünya Kupası’nda yarı finale yükselerek tarih yazan Fas’ın şampiyonluk hayali Fransa’ya takıldı. Fas’ın teknik direktörü Walid Regragui, üçüncülük için yarışacaklarını ifade ederken “Buraya gelen taraftarlarımıza bir hediye vermek istiyoruz” dedi.

Katar’ın ev sahipliğinde süren 2022 FIFA Dünya Kupası’nın yarı final maçında Fransa’ya 2-0 mağlup olarak elenen Fas’ın finali hedefi gerçekleşmedi. Al Bayt Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fransa’ya finali getiren golleri 5. dakikada Theo Hernandez ve 79. dakikada Kolo Muani attı.

Fransa, 18 Aralık’ta Lusail Stadı’nda oynanacak final maçında Arjantin ile Dünya Kupası şampiyonluğu için mücadele edecek. Fas, Dünya Kupası’nda oynadığı 6. maçta ilk kez rakip takım oyuncularından gol yedi. Dünya Kupası’nda F Grubu’nda yer alan Fas, Hırvatistan ile golsüz berabere kaldı, Belçika’yı 2-0 mağlup etti. Arap temsilcisi, Kanada’yı 2-1 mağlup ettiği maçta kalesindeki tek golü Naif Aguerd’in ters vuruşuyla ağlarında gördü. Son 16 turunda İspanya’yı 0-0 sona eren mücadelede penaltılarla geçen Fas, çeyrek finalde de Portekiz’i 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırmıştı. Fas’ın kaptanı Romain Saiss ise sakatlığının nüksetmesi nedeniyle maça devam edemedi.

17 Aralık Cumartesi günü üçüncülük mücadelesinde Hırvatistan ile karşılaşacak Fas’ın teknik direktörü Walid Regragui, Fransa maçının ardından turnuvanın devam ettiğine dikkat çekti. Başarılarını hala bir üst seviyeye taşıyabileceklerine değinen tecrübeli teknik adam “Dört oyuncumuz sakat olmasına rağmen iyi bir maç oldu. Özellikle ikinci yarıda kendimizi toparladı ve oyuna daha hakim oldu. Şu an yeni bir hedef belirdi. Buraya gelen taraftarlarımıza bir hediye vermek isteriz. Bu neden üçüncülük olmasın” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN