Katar’da bronz madalya savaşı

Katar’da bronz madalya savaşı

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Hırvatistan ile Fas üçüncülük için kozlarını paylaşacak. Katar’ın ev sahipliğindeki turnuvada Hırvatistan, tarihinin ikinci bronz madalyasını kazanmak isterken Fas ise peri masalını kürsüye çıkarak noktalamanın hesaplarını yapıyor.

Katar’ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Hırvatistan ile Fas bugün karşı karşıya gelecek. Khalifa Stadı’nda oynanacak mücadele saat 18.00’de başlayacak. Mücadeleyi Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim yönetecek. Hırvatistan ile Fas, Katar’daki Dünya Kupası’nda aynı grupta yer aldı.

F Grubu ilk maçında karşı karşıya gelen iki ekip sahadan golsüz beraberlikle ayrılmıştı. Fas’ta sakatlığı bulunan Romain Saiss bu mücadelede forma giyemeyecek. Hırvatistan, Fas karşısında kazanırsa 1998’den sonra ikinci kez dünya üçüncüsü olarak turnuvayı tamamlayacak.Hırvatistan yarı finalde Arjantin’e 3-0 mağlup olarak final şansını kaçırdı. Hırvatistan, Dünya Kupası macarasına Fas beraberliğiyle başladı, ikinci maçında Kanada’yı 4-1 mağlup etti. Hırvatlar, son maçında ise Belçika ile golsüz berabere kalarak grubu 5 puanla ikinci sırada bitirdi. Son 16 turunda E Grubu’nun lideri Japonya’yı normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarla geçen Hırvatistan, çeyrek finalde Brezilya’yı da penaltılarla eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

Tarihinde ilk kez yarı final oynayan Fas, Fransa’ya 2-0 mağlup olarak finale yükselemedi. Turnuvanın sürpriz takımı Fas ise golsüz Hırvatistan beraberliğiyle başladığı 2022 Dünya Kupası’na damga vurdu. Belçika’yı 2-0, Kanada’yı 2-1 yenerek gruptan lider çıkan “Atlas Aslanları”, son 16 turunda İspanya’yı penaltı atışlarıyla 3-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Portekiz’i 1-0’lık skorla evine gönderen Fas, turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olarak büyük bir başarıya imza attı.

ÜÇÜNCÜLÜK İÇİN YARIŞACAK

Dünya Kupası’nda yarı final etabına ulaşan ilk Afrika takımı olan Fas, tarihinin ilk dünya üçüncülüğünü kazanmak için sahaya çıkacak. Fas’ın yıldızı Achraf Hakimi, üçüncülük maçı için konuşurken “Bir ülkenin hayalleri sona erdi ama yaptıklarımızla gurur duymalıyız. Son ana kadar mücadele ettik ve buradan başımız dik ayrılıyoruz. Bu ulus için her şeyimizi vermeye devam edeceğiz” dedi. Ayrıca Hakimi PSG’den takım arkadaşı Kylian Mbappe’ye de teşekkür etti. Fransa ile oynadıkları maça dostluk imajı ile damga vuran ikiliden Hakimi, sosyal medyada Mbappe’yi etiketleyerek “Rekabetin en üst düzeyde yaşandığı turnuvada bile bize dostluğun ne demek olduğunu gösterdiniz. Size teşekkür ederiz” mesajını yayımladı.

FAS FUTBOLUNUN ÖNÜ AÇILACAK

Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Walid Regragui, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Hırvatistan ile yapacakları üçüncülük maçından önce düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Hırvatistan’ın en iyi takımlardan biri olduğuna vurgu yapan 47 yaşındaki teknik adam “Grup aşamasında oynadığımız ilk maçtan çok farklı olacak. Açık bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Takımıma güveniyorum. Sahada en iyi mücadeleyi göstereceğimize inanıyorum. Dünya Kupası’nı üçüncü bitirmemiz olağanüstü bir şey olacak. Ülkemize madalyayla dönmek harika olur. Fas futbolu için daha iyi bir geleceğin yolunu açmak istiyoruz “ diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN