Şampiyonluğu değişim getirdi

Şampiyonluğu değişim getirdi

Geçtiğimiz sezon tarihinin en kötü dönemini yaşayan Galatasaray, sezon başında değişime giderek şampiyonluğun kilidini açtı. Sarı-Kırmızılı ekip, yaptığı takviyelerden en üst düzey verimi sağlarken kiralık yıldız Icardi, attığı gollerle Cimbom’u 23’üncü zafere taşıdı.

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, bu önemli başarıya sezon öncesinde yaşanan büyük değişimle ulaştı. Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadığı 2021-2022 sezonunda hem idari hem de sportif olarak camianın beklentilerinin uzağında kalan ve Süper Lig’i 13. sırada tamamlayan Galatasaray’da sezon sonunda bütün kademelerde değişime gidildi.

Sarı-Kırmızılı kulübün başkanlığına, daha önce de bu koltukta oturan Dursun Özbek seçilirken, teknik direktörlük görevine de Galatasaray forması altında büyük başarılar kazanan Okan Buruk getirildi.

Takım kadrosunda da revizyona giden Sarı-Kırmızılılar sezon öncesinde Mauro Icardi, Milot Rashica, Dries Mertens, Abdülkerim Bardakcı, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Leo Dubois, Juan Mata, Fredrik Midtsjö, Kazımcan Karataş, Haris Seferovic, Yusuf Demir, Mathias Ross, devre arasında da Nicolo Zaniolo, Kaan Ayhan ve Samuel Adekugbe’yi transfer etti.

Galatasaray, sezon öncesinde kadrosuna dahil ettiği futbolcuların çoğundan üst düzey verim aldı. Galatasaray’ın sezon öncesinde Fransa’nın Paris Saint-Germain ekibinden kiralık olarak aldığı Mauro Icardi, attığı gollerle takımının şampiyonluğunda büyük rol oynadı. Arjantinli yıldız futbolcu, Süper Lig’de forma giydiği 23 karşılaşmada 21 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi.

Görev aldığı son 5 maçta 8 kez fileleri sarsan Icardi, lig tarihinde Galatasaray’ın üst üste 8 golünü atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. Icardi, Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış takımlara karşı forma giydiği tüm maçlarda ağları havalandırmayı başardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN