Scuderia Ferrari'nin yeni F1 aracı görücüye çıktı

Scuderia Ferrari'nin yeni F1 aracı görücüye çıktı

Formula 1'de 2025 sezonu için Lewis Hamilton'u transfer ederek büyük ses getiren Ferrari, bu sezon kullanacağı aracı görücüye çıkardı.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Formula 1'de heyecan 2 Mart Cumartesi günü başlayacak. Sporseverler, yeni sezonu sabırsızlıkla beklerken; takımlar da araçlarını görücüye çıkarmaya devam ediyor.

Formula 1'in 2025 yılı için Mercedes-AMG'den Lewis Hamilton'u transfer ederek büyük ses getiren ve asrın hamlesine imza atan Scuderia Ferrari, bu sezon için kullanacağı aracı tanıttı. Fransız takım menejeri Frederic Vasseur önderliğinde tasarlanan ilk Ferrari olma özelliği taşıyan yeni SF-24, daha parlak bir kırmızı rengi tercih ederek eski dönemlerine göndermede bulundu.

Ajansspor'dan Orhan Gülek'in aktardığı bilgilere göre; Ferrari, aerodinamik performansı artırmaya odaklandığı kadar aracın ağırlığını azaltmak için de çabaladı. Böylece lastik aşınmasını minimum seviyeye indirmeyi hedefliyorlar. Takım ayrıca motor tarafında da dayanıklılığı artırmaya çalıştı. Böylece motoru daha çok tam güçte çalıştırıp, daha fazla performans elde edebilecekler.

Ferrari SF-24'te Charles Leclerc ve Carlos Sainz, pilot koltuklarında boy gösterecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN