“Tanrı’nın Eli" topu açık artırmada: Fiyatı dudak uçuklattı

“Tanrı’nın Eli" topu açık artırmada: Fiyatı dudak uçuklattı

Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona’nın 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere’ye meşhur “Tanrı’nın Eli" golünü attığı top, açık artırmaya çıkıyor. İngilizlerin ikonik stadyumu Wembley'de sergilenmeye başladı. topun 3 milyon pounda alıcı bulması bekleniyor.

1986 Dünya Kupası'nda İngiltere'ye attığı gole "Tanrı'nın eli" diyen Diego Maradona'nın dokunduğu top, müzayede öncesinde İngiliz futbolunun mabedi Wembley Stadı'nda sergileniyor.

Ntv'nin haberine göre Arjantinli efsanenin eliyle attığı golü görmeyen maçın hakemi Ali Bin Nasser tarafından satışa çıkarılan topun 3 milyon pound'a alıcı bulması bekleniyor.

'O GOLÜ HÂLÂ KABUSLARIMDA GÖRÜYORUM'

Tarihe geçen golün atıldığı sırada Azteca Stadı'nda İngiltere forması giyen Peter Reid, "Bu topun sembolleşmesinin nedeni Maradona'nın hilekarlığı. O golü hâlâ kabuslarımda görüyorum ama kararı değiştiremiyorum. Artık Maradona bile aramızda değil. O gördüğüm en zeki hilakardı" dedi.

ys.jpg

İKİNCİ GÖLÜ YÜZYILIN GOLÜ SEÇİLMİŞTİ

Diego Maradona'nın Arjantin'in 2-1 kazanarak yarı finale çıktığı maçta, "Tanrı'nın eli"nden 6 dakika sonra attığı gol ise FIFA tarafından yüzyılın golü seçilmişti. Futbol tarihinin en ikonik karelerinden birinin kahramanı olan topun açık artırması, 16 Kasım'da düzenlenecek.

"BİRAZ MARADONA'NIN BAŞIYLA VE BİRAZ DA TANRI'NIN ELİYLE" ATILDI

Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona, kalp krizi nedeniyle 60 yaşında hayata gözlerini yumdu. Maradona, 1986'da Mexico’da oynanan çeyrek final maçında iki gol attı. Ünlü gol sırasında top Maradona'nın yumruğundan sekti ve hakemin görüş alanından çıktı. Maradona daha sonra, golün "Biraz Maradona'nın başıyla ve biraz da Tanrı'nın eliyle" atıldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN