Tomas Ujfaluši: Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız maçları unutamıyorum

Tomas Ujfaluši: Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız maçları unutamıyorum

Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından Tomas Ujfalusi, sarı-kırmızılı forma altında Fenerbahçe'ye karşı oynadığı maçları unutamadığını belirterek ''Sahamızda Fenerbahçe ile oynadığımız ve 3-1 kazandığımız ilk derbiyi unutamam. Çok iyi bir sonuç aldık. Tabii ki Fenerbahçe'nin stadında şampiyonluk yaşadığımız müsabakayı da unutmam mümkün değil. Muhteşem bir atmosfer vardı'' dedi.

Galatasaray'da 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Tomas Ujfalusi, Çekya'nın başkenti Prag'da güdeme dair açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı ekibi takip ettiğini belirten Çek futbol adamı, "Tüm maçları izleme fırsatı bulamıyorum ama bazen takip ediyorum. Her takım başarılı olduğu sezonların ardından böyle iyi olmayan dönemler geçirebilir. Takıma birçok yeni futbolcu katıldı, ayrıca en önemli oyunculardan Fernando Muslera sakatlığı nedeniyle uzun süre forma giyemedi. Bu sezon Galatasaray için beklenildiği gibi geçmedi. Ancak Galatasaray'ın gelecek sezon toparlanacağını ve şampiyonluk yarışının içinde yer alacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın küme düşmesi söz konusu olamaz." dedi.

TORRENT TAKIMA KALİTE KATACAK

Ujfalusi, Galatasaray'da Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen İspanyol teknik adam Domenec Torrent'in başarılı olacağını düşündüğünü belirterek "Torrent'i tanıyorum. Daha önce hangi kulüplerde çalıştığını biliyorum. Torrent'in yardımcısı Albert Riera ile de konuştum. Domenec Torrent'in bu takıma kesinlikle kalite katacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı ekipte forma giydiği dönemde beraber çalıştığı Fatih Terim ile yolların ayrılmasını da değerlendiren 43 yaşındaki futbol adamı, "Futbolda bunlar olabiliyor. Galatasaray gibi takımlar iyi sonuçlar alamadığında her zaman ilk önce teknik direktörle yollar ayrılır. Fatih Terim daha önce de defalarca görevinden ayrıldı. Geri geldikten sonra ise tekrar şampiyonluklar yaşadı." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE MAÇLARINI UNUTAMIYORUM

Galatasaray'da oynadığı ilk sezonda Fenerbahçe ile yaptıkları 2 maçı unutamadığının altını çizen Ujfalusi, "Sahamızda Fenerbahçe ile oynadığımız ve 3-1 kazandığımız ilk derbiyi unutamam. Çok iyi bir sonuç aldık. Tabii ki Fenerbahçe'nin stadında şampiyonluk yaşadığımız müsabakayı da unutmam mümkün değil. Muhteşem bir atmosfer vardı." dedi.

Tomas Ujfalusi, "Galatasaray, 2020'de uzun yıllar sonra Fenerbahçe'yi deplasmanda mağlup etti. O derbide sahada olmak ister miydin?" sorusunu, "Kazandığımız bir maç ise kesinlikle sahada olmak isterdim. Derbiler her zaman özel ve farklıdır." şeklinde yanıtladı.

İYİ BİR TAKIMA SAHİPTİK

Çek futbol adamı, kendisinin oynadığı dönemde Galatasaray'ın iyi bir kadroya sahip olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Mükemmel bir kalecimiz vardı. Felipe Melo ve Selçuk İnan orta sahada çok iyiydi. İki oyuncu, kaliteleriyle çok fazla asist yaptı ve gol kaydetti. Bu oyuncuların yanı sıra Milan Baros, Johan Elmander, Emmanuel Eboue ve Albert Riera da çok iyiydi. İyi bir takıma sahiptik''

Galatasaray'da savunmanın ortasında görev yapan Victor Nelsson ve Marcao Teixeira'nın iyi oyuncular olduğunu belirten Ujfalusi, "Nelsson hala genç bir futbolcu. Kendini geliştirebilir. Marcao'nun kalitesi zaten ortada. Semih Kaya da Galatasaray'a döndü. Onun adına mutlu oldum. Onunla bir süre önce yazıştık. Umarım Semih, Galatasaray'da daha fazla forma şansı bulur." dedi.

TÜRKİYE TURU GEÇERSE MUTLU OLACAĞIM

Tomas Ujfalusi, A Milli Futbol Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın deplasmanda Portekiz ile yapacağı maçta iki ekibin tur şansının eşit olduğunu belirtti.

Karşılaşmanın çekişmeli geçeceğini ifade eden Ujfalusi, "Avrupa'da kaliteli takımlarda oynayan Türk futbolcuları izliyoruz. Türkiye'de de kaliteli futbolcular var. Portekiz de kendine özel bir kaliteye sahip. Her şey mümkün. Her zaman şanslar eşittir. Göreceğiz. Türkiye turu geçerse mutlu olacağım." açıklamasında bulundu.

TEKNİK DİREKTÖR OLMAYI PLANLAMIYORUM

Gelecek planları arasında teknik direktörlük gibi bir hedefinin olmadığını açıklayan Tomas Ujfalusi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Futbolu bıraktıktan sonra kızım için gerçek bir baba olmaya karar verdim. Kızım İtalya'da oynadığım dönemde doğdu ve ona fazla vakit ayıramamıştım. Ülkeme döndüm ve kızıma daha iyi bir babalık yapma imkanı buldum. Çekya'daki televizyon kanallarında yorumculuk yapıyorum. Ayrıca Çekya 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nda görev yapıyorum. Gelecekte teknik direktör olmayı planlamıyorum. Ancak sportif direktörlük iyi bir seçenek olabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN