Trabzonspor 36 milyon euroluk golcüyü bitirdi! 26 yıl sonra ilk kez: 93 gol 32 asist...

Trabzonspor 36 milyon euroluk golcüyü bitirdi! 26 yıl sonra ilk kez: 93 gol 32 asist...

Yeni sezonda şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Trabzonspor, yeni golcüsünü buldu. Fırtına, 36 milyon euroluk golcüyü ikna etmeyi başardı.

Perşembe akşamı İstanbul'da Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile mücadele edecek olan Trabzonspor, yeni sezonun transfer çalışmalarını hızlandırdı. Nijeryalı golcüsü Onuachu'nun kiralık sözleşmesinin sona erecek olması nedeniyle golcü arayışlarına başlayan Trabzonspor, transferde 26 yıl aradan sonra bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Yeni sezonda Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen bordo-mavili ekip, 36 milyon euroluk golcü ile anlaşmaya vardı. Fırtına, transferde 25 yıl aradan sonra bir ilke imza atmak için artık resmen gün sayıyor.

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, İspanyol ekibi Valencia formasını terleten Ukraynalı golcü Roman Yaremchuk ile anlaşmaya vardı.

Bordo-mavili ekibin Ukraynalı golcüyü ikna ettiği öğrenildi. Karadeniz ekibinin İspanyol ekibiyle görüşmelere devam ettiği belirtildi.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla söz konusu gelişmeyi duyuran Sabuncuoğlu, paylaşımında "Trabzonspor, Valencia forması giyen Roman Yaremchuk'u ikna etti. Oyuncunun kulübüyle görüşmeler devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Bu sezon Valencia forması altında 34 karşılaşmada görev alırken 8 gole imza attı. Ukraynalı golcü, futbol kariyeri boyunca ise toplamda 328 karşılaşmada görev alırken bu karşılaşmalarda 93 gol 32 asiste imza attı.

Güncel piyasa değeri 4 milyon euro olan tecrübeli golcü için bugüne dek toplamda 36 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Yaremchuk shows signs of life": the Spanish press assessed the game of the Ukrainian forward "Valencia" (Dec. 7, 2023) — dynamo.kiev.ua

26 YIL SONRA İLK KEZ

Fırtına, Ukraynalı golcüyü kadrosuna katması halinde 1998 yılından bu yana ilk kez bir Ukraynalı oyuncuyu kadrosuna katmış olacak.

Karadeniz ekibi son olarak 1998 yılında Yuriy Kalitvintsev'i kadrosuna katmış ve söz konusu oyuncu ile 1999 yılında yollarını ayırmıştı. Bordo-mavili ekip, 1998 yılından bu yana kadrosuna herhangi bir Ukraynalı oyuncuyu katmamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN