Trabzonspor'a 36 milyon euroluk golcü! 25 yıl sonra ilk kez: 93 gol 32 asist...

Trabzonspor'a 36 milyon euroluk golcü! 25 yıl sonra ilk kez: 93 gol 32 asist...

Yeni sezonda şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Trabzonspor, transferde 26 yıl yıl sonra bir ilke ima atmak için geri sayıma geçti. Fırtına, 36 milyon euroluk golcüyü gözüne kestirdi.

Sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlamayı hedefleyen Trabzonspor'da sıcak saatler yaşanıyor. Yeni sezonda hücum hattını güçlendirmeyi hedefleyen bordo-mavili ekip, 36 milyon euroluk golcü ile imza aşamasına geldi. Fırtına, transferde 25 yıl aradan sonra bir ilke imza atmak için geri sayıma geçti.

Bu sezon Süper Lig'de beklentilerin altında kalan, Türkiye Kupası'nda ise Beşiktaş ile finalde karşılaşacak olan bordo-mavili ekip, yeni sezonun transfer çalışmalarına başladı. Nİjeryalı golcü Onuachu'nun yüksek maliyeti nedeniyle alternatif isimlere yönelen Karadeniz ekibi, transferde 25 yıl sonra bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

A Spor'dan Yunus Emre Sel'in aktardığına göre; Bordo-mavili ekip, Bonservisi Club Brugge takımında olan Yaremchuk'u kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Bu sezon kiralık olarak Valencia formasını terleten Ukraynalı golcü, 32 karşılaşmada görev alırken takımına 8 gollük katkı sundu.Yaremchuk shows signs of life": the Spanish press assessed the game of the Ukrainian forward "Valencia" (Dec. 7, 2023) — dynamo.kiev.ua

Güncel piyasa değeri 4 milyon euro olan 28 yaşındaki yıldız golcü için bugüne dek toplamda 36 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Ukraynalı golcü, futbol kariyeri boyunca ise toplamda 328 karşılaşmada görev alırken bu karşılaşmalarda 93 gol 32 asiste imza attı.

26 YIL SONRA İLK KEZ

Fırtına, Ukraynalı golcüyü kadrosuna katması halinde 1998 yılından bu yana ilk kez bir Ukraynalı oyuncuyu kadrosuna katmış olacak.

Karadeniz ekibi son olarak 1998 yılında Yuriy Kalitvintsev'i kadrosuna katmış ve söz konusu oyuncu ile 1999 yılında yollarını ayırmıştı. Bordo-mavili ekip, 1998 yılından bu yana kadrosuna herhangi bir Ukraynalı oyuncuyu katmamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN