UEFA kulüplere ceza yağdırdı

UEFA kulüplere ceza yağdırdı

UEFA, Türk temsilcilerine ceza yağdırdı. Fiorentina maçında yaşanan olaylar nedeniyle Sivasspor’a bir maç seyircisiz oynama cezası veren UEFA, Fenerbahçe’ye tribün kısıtlama ve para, Trabzonspor’a ise yalnızca para cezası kesti.

UEFA, çeşitli organizasyonlarında mücadele eden temsilcilerimize ceza yağdırdı. UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turunda Sevilla’ya elenen Fenerbahçe’ye para cezasının yanı sıra kısmı tribün kısıtlaması geldi. Sarı-Lacivertli ekibe saha olayları nedeniyle 44 bin euro para cezasının yanı sıra bir sonraki Avrupa maçında en az 5 bin koltuk kapatma cezası verildi. Sarı-Lacivertli yönetim ise, sahaya yabancı madde atan 7 taraftarına süresiz stada giriş yasağı verildiğini ilan etti.

UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Fiorentina ile karşılaşan Demir Grup Sivasspor’a da çeşitli nedenlerden ağır cezalar verildi. İtalyan temsilcisi ile oynanan karşılaşmanın son bölümünde sahaya giren taraftarlar Fiorentina forması giyen bir futbolcuya saldırarak burnunu kırmıştı.

Alessandro Bianco’nun burnundan akan yoğun kan nedeniyle sağlık ekipleri müdahale etmiş ve oyuncu maç sonu, kendisini sosyal medyada paylaşarak isyan etmişti. İtalyan basını da yaşanan olayları gazetelerinin manşetlerine taşımıştı. Söz konusu müsabakada yaşanan olay nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu, Demir Grup Sivasspor’a bir sonraki Avrupa maçında seyircisiz oynama cezası verdi.

Ayrıca Sivassporlu Hakan Arslan ise UEFA maçlarında geçerli olmak üzere 3 maç men cezası aldı. Öte yandan UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Basel’e elenen Trabzonspor’a ise tribünde yaşanan olaylar nedeniyle 20 bin euro para cezası verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN