Vücut geliştirme şampiyonu McMillan hayatını kaybetti: Ani ölümü şoke etti

Vücut geliştirme şampiyonu McMillan hayatını kaybetti: Ani ölümü şoke etti

ABD'li vücut geliştirme şampiyonu Cedric McMillan geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Genç sporcunun bir süredir kalp rahatsızlıkları ve koronavirüs nedeniyle sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi. McMillan, Arnold Classic'in 2017 müsabakasını kazandığı gece yarıştığı Dallas McCarver’ın ölümüyle yıkılmıştı.

ABD Ordusu ve Ulusal Muhafızlar'da uzun yıllardır tecrübesi olan Cedric McMillan, kıdemli bir sporcuydu. McMillan prestijli Arnold Classic karşılaşmasının da 2017 galibiydi.

Ölümü, sponsoru Black Skull USA tarafından doğrulandı ancak nedeni kamuoyuna açıklanmadı.

SON 1 YIL İÇERİSİNDE ÖLEN 3. SPORCU

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; şampiyon McMillan ülkede son bir yılda ölen üçüncü vücut geliştirme sporcusu oldu.

Black Skull USA Instagram'da yaptığı açıklamada, "Arkadaşımız ve kardeşimiz @cedricmcmillan'ın bugün vefat ettiğini size bildirmekten üzüntü duyuyoruz. Cedric bir sporcu, yoldaş, arkadaş ve baba olarak çok özlenecek." dendi.

McMillan 2009 yılında profesyonel bir vücut geliştirme kariyerine başladı. Ve bundan 8 sene sonra adını vücut geliştirme sporcusu, oyuncu ve eski California valisi Arnold Schwarzenegger'den alan Arnold Classic'in 2017 müsabakası dahil çok sayıda ödül aldı.

KALP RAHATSIZLIĞI VARDI

Ancak ünlü sporcu ciddi bir bisiklet kazası geçirdiği 2020 yılından sonra, kalp rahatsızlıkları ve Kovid-19 gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Bu süreçte yarışlardan da uzak kaldı.

Kasım 2021'de Generation Iron adlı vücut geliştirme dergisiyle yaptığı röportajda McMillan, Temmuz ayında kalp sorunları nedeniyle "ölüme çok yaklaştığını" söyledi.

Arnold Classic'i organize eden Arnold Spor Festivali, McMillan'ın ölümünü öğrenmenin "üzücü" olduğunu söyledi.

Festival, Instagram üzerinden, "Destansı kişiliği, bulaşıcı gülümsemesi, nazik kalbi ve hem rakipleri hem de hayranları tarafından sevilen mizah anlayışı ile tanınan Cedric çok özlenecek." mesajını paylaştı.

Ölen diğer üç vücut geliştirme sporcusundan 37 yaşındaki George Peterson, steroidlerin neden olduğuna inanılan kalp problemlerinden sonra Ekim ayında yaşamını yitirdi. Shawn Rhoden'in ise Kasım ayında kalp krizinden öldüğü bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN