Zaferin yolu iç sahadan geçti

Zaferin yolu iç sahadan geçti

Süper Lig’de şampiyonluğu daha önce garantileyen Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3-0 devirerek taraftarına çifte zafer yaşattı. Bu sezon Nef Stadı’nda oynadığı 18 karşılaşmanın 17’sinde rakiplerine geçit vermeyen Cimbom, söz konusu müsabakalarda rakip filelere 41 gol bıraktı.

Süper Lig’de şampiyonluğu daha önce garantileyen Galatasaray, 37. haftada ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti. Nef Stadı’nda dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada rakibi karşısında üstün bir mücadele sergileyen Sarı-Kırmızılı takım, sezonun ilk yarısında Kadıköy’de oynanan derbide de rakibini aynı skorla yenmişti.

Bu sonuçla Galatasaray, Süper Lig’deki son 5 maçından galibiyetle ayrıldı. Cimbom, ligin 32. haftasında Beşiktaş’a mağlup olduktan sonra oynadığı maçlarda Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe’yi yenme başarısı gösterdi. Ayrıca Galatasaray, Süper Lig’de sahasındaki son 17 maçta rakiplerine mağlup olmadı. Sahasındaki son 17 maçta 41 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 14 gol gördü.

Galatasaray’ın Arjantinli yıldız futbolcusu Mauro Icardi, Fenerbahçe derbisinde kaydettiği golle bu sezon ligdeki gol sayısını 22’ye çıkardı. Süper Lig’de forma giydiği son 6 maçta da ağları havalandırmayı başaran Icardi, bu müsabakalarda 9 kez topu filelerle buluşturdu. Arjantinli futbolcu, 2007-2008 sezonundan beri Galatasaray formasıyla ilk 11’de üst üste çıktığı 8 lig maçında da gol atan ilk oyuncu oldu. Ayrıca Icardi, Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış takımlara karşı bu sezon forma giydiği tüm maçlarda ağları havalandırdı. Mauro Icardi, Süper Lig’de şampiyonluk kazanan takımlar karşısında forma giydiği 7 maçta 8 gol kaydetti.

Fenerbahçe derbisinde Galatasaray adına iki kez ağları havalandıran Nicolo Zaniolo, bu sezon Süper Lig’de 5 gol attı. Devre arasında transfer edilen İtalyan futbolcu, yine Nef Stadı’nda oynanan Kasımpaşa, Adana Demirspor ve Yukatel Kayserispor maçlarında birer kez ağları havalandırmıştı.

Öte yandan Galatasaraylı futbolcular, derbi maçın ardından büyük sevinç yaşadı. Sarı-Kırmızılı futbolcular, bitiş düdüğünün ardından stat hoparlörlerinden çalınan müzikler eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Futbolcular ile teknik heyet, daha sonra tribünleri tek tek gezerek şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Kupa töreninde renkli görüntüler ortaya çıkarken Türkiye’nin dört bir yanından taraftarlar kutlamalara eşlik etmek için sokaklara döküldü. Hem derbi galibiyeti hem de 23. şampiyonluğun coşkusu İstanbul’dan ülke geneline yayıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN